Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:03:18

Археологи дослідять монастирі Чернігівщини

30.03.2013   10:24Агенцiя

Чернігівська облрада затвердила Програму проведення археологічних досліджень в області на 2013-2020 роки з фінансуванням 8,5 млн грн. Відповідне рішення прийнято 29 березня, під час чергової сесії обласної ради.

Згідно з документом, метою програми є отримання всебічної об’єктивної наукової інформації для забезпечення оптимальних умов використання історико-культурного потенціалу області, а також проведення дієвих заходів охорони, консервації, реставрації і музейного використання пам’яток археологічної спадщини, введення здобутих матеріалів до наукового обігу.

На переконання розробників Програми, археологічні дослідження дозволять розробити обґрунтовані заходи, спрямовані на охорону і захист пам’яток, розширення експозиційної та виставкової діяльності музеїв, облаштування скансенів (музеїв під відкритим небом з музеєфікованими та реконструйованими об’єктами) з максимальним збереженням унікального природно-історичного ландшафту Чернігівської області. Визначені Програмою дослідження також сприятимуть отриманню нової інформації про матеріальну культуру, архітектуру та побут наших предків, будуть популяризувати історико-культурну спадщину Чернігівщини.

Загальний обсяг фінансування програми за весь період її виконання становить 8,5 млн грн. Зокрема, цього року передбачено виділення коштів на архітектурно-археологічні дослідження в Єлецькому Свято-Успенському монастирі (430 тис. грн) та навколо Спасо-Преображенського собору (150 тис. грн) у Чернігові; археологічні дослідження в Любечі (150 тис. грн); архітектурно-археологічні дослідження у Спасо-Преображенському монастирі Новгород-Сіверська (20 тис. грн); архітектурно-археологічні дослідження в Батурині (99 тис. грн).

Всього на території Чернігівської області знаходиться понад 1700 пам’яток археології національного значення та майже 4000 пам’яток археології місцевого значення.


http://religions.unian.net/ukr/detail/14083

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини