Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:22:29

О. Ляшко: "Щодня я підписую в середньому 20-40 депутатських звернень і запитів"

29.03.2013   17:59

"Чернігівський монітор" запропонував своїм читачам сформулювати сім запитань народним депутатам, які представляють Чернігівщину, п'ять питань загальних для всіх депутатів і два індивідуальних.

О. Ляшко

О. Ляшко

 
Сьогодні наша редакція отримала відповідь від народного депутата України Ляшка Олега Валерійовича.


1. Оцініть, будь ласка, Вашу роботу у Верховній раді в перші 100 днів. Чи вдається реалізовувати намічене?

Верховна Рада працює жахливо. Одні ледарі і політикани, які хочуть тільки піаритися, а робити щось для людей - ні. Нормальних людей - чоловік 10-12. Подані мною законопроекти системно валить і більшість, і так звана опозиція. Законопроект про звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політв'язнів; законопроект про зниження пенсійного віку для жінок; законопроект про гарантоване перше робоче місце для молоді та інші законопроекти, потрібні для України - цей клятий парламент навіть не хоче їх реєструвати. А, скажімо, поданий мною спільно з Іваном Куровським законопроект про мораторій на закриття медичних закладів - таки зареєстрували, але весь час відкладають його розгляд. Щодня дзвінки, смс, повідомлення у Facebook - люди з усієї країни обурені тим, що масово закривають лікарні, поліклініки, ФАПи, травмпункти... Хтось плюється на владу, яка це робить, хтось плаче у відчаї. У громадян забирають гарантоване Конституцією право на медичне забезпечення, в тому числі на Чернігівщині. Закриття лікарень - це геноцид українського народу. Лікарі теж страждають, їх позбавляють роботи. Кожного разу на погоджувальній раді парламенту я б'юся за те, щоб його якнайшвидше розглянули. Як проголосують за наш законопроект різні фракції - це буде для них тест, чи хвилює їх життя та здоров'я українського народу, чи їм байдуже


2. Що саме Ви особисто пролобіювали для Чернігівщини за цей період?

За моєю пропозицією у Державному бюджеті на 2013 рік виділено 31 мільйон гривень субвенцій на соціально-економічний розвиток Ічнянського, Бахмацького, Борзнянського, Талалаївського, Куликівського і Менського районів, а також міста Щорс і міста Бахмач. Ці кошти мають бути використані на газифікацію, ремонт доріг, шкіл, будинків культури, ФАПів тощо. Повний перелік - 56 об'єктів. Сподіваюся, що чиновники, які відповідальні за освоєння цих коштів, їх не розкрадуть. Бо до мене доходить інформація, що з бажаючих отримати  підряд вимагають вдкати до 50 процентів від обсягу робіт. Тому я звертаюся до СБУ і міліції з вимогою пильно стежити за начальником обласного УКСу Бойком, який на цьому з'їв собаку.
Щодня також до мене звертаються земляки за допомогою, по можливості намагаюсь їх підтримувати. З останніх звернень, звичайно, Борзнянська трагедія. Нагадаю, екс-майор міліції Ярошенко напав на вагітну дівчину Оксану Циганок і за придуманий ним борг вбив її ненароджену дитину, ножем розпоровши живіт та порізав їй обличчя. Ця сволота і свою матір вбив, довівши її своїми злочинами до смерті від проблем. Зараз Ярошенко в СІЗО, я тримаю справу на особистому контролі. Інформація у ЗМІ про те, що його начебто випускають під підписку про невиїзд - це брехня. Мав розмову з прокурором області, навпаки - проти Ярошенка порушили декілька нових кримінальних справ. Я не дам цьому виродка уникнути покарання. Якщо його раптом випустять - особисто наколю на вила! У Борзні зібралися три тисячі людей на мітинг з вимогою справедливо покарати Ярошенка, голова РДА Дробот намагався зірвати акцію, але у нього нічого не вийшло.
Між іншим, нещодавно у Верховній Раді було створено міжфракційне об'єднання "За Чернігівщину!", мене обрали головою, Владислава Атрошенка - заступником. Загалом до цього - наголошую, неполітичного - об'єднання вже увійшло 11 депутатів, в тому числі депутати-мажоритарники від Чернігівської області, крім Валерія Дубіля і Миколи Рудьковського. Моя мета - незалежно від політичних переконань скоординувати зусилля всіх депутатів від Чернігівщини, щоб якнайпотужніше допомогати рідному краю. Треба думати не про політику, а про людей. Хто працювати не захоче - я заставлю.


3. Назвіть головні проблеми Чернігівської області, які потрібно вирішити в першу чергу.  Чи є у Вас "рецепти" вирішення цих проблем?

Універсальних рецептів немає. Річ у тому, що проблем багато: перш за все, висока смертність, низький рівень життя більшості людей, масове безробіття, відсутність соціальної справедливості, низькі закупівельні ціни на вироблену селянами сільгосппродукцію, закриття шкіл, лікарень, клубів. Я щодня зранку до ночі працюю, щоб хоч трошки допомогти людям. Але, якщо мислити масштабно, риба гниє з голови. Вирішити проблеми раз і назавжди можна лише шляхом радикальних економічних і політичних змін у державі. Понад усе потрібна ротація еліт. Тих, хто останні 20 років керував Україною і довів її до ручки - гнати в шию. Молодь має керувати країною, а не ця банда зажрата.


4. Чи є серед Ваших помічників відомі на Чернігівщині люди? Хто вони і за що відповідають?

В команді Радикальної партії на Чернігівщині - багато достойних і авторитетних людей. І я їм усім вдячний за підтримку. Серед них, зокрема, Купрієнко Олег, Амельченко Василь, Ковтун Валентина, Волошко Василь, Хавило Анатолій, Прокопенко Микола, Новікова Наталя, Лоза Микола, Бандурак Микола, Машир Олександр і багато інших.


5. Наведіть, будь ласка, кількісні показники Вашої діяльності за перші сто днів роботи у парламенті: кількість депутатських запитів та звернень, виступів у сесійній залі, участь в роботі парламентських комітетів, зустрічі з виборцями та перерахуйте, які законопроекти подані за Вашої участі.

Відповіді на всі ці питання ви зможете знайти на сайті Верховної Ради на моїй сторінці.  Посилання - http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/site2/p_deputat?d_id=8818

Оскільки до мене звертається багато людей із своїми проблемами з усієї України, то щодня я підписую в середньому 20-40 депутатських звернень і запитів. Щодо виступів - коли Верховна Рада працює (а це зараз не з моєї провини буває рідко), я регулярно виступаю з усіх важливих питань, які болять людям. Ті, хто слідкує за діяльністю парламенту через канал "Рада" і радіо "Ера" це знають. Кращі виступи я викладаю на свою сторінку в Facebook.


6. Наші читачі досі так і не розібралися, Ви із своєю дружиною у громадянському шлюбі чи вже оформили стосунки. Якщо можливо, то поясніть цю ситуацію. Тим більш, що ЗМІ писали, що Ви не згадували своїх родичів у декларації про доходи.

З одного боку - мене дивує, що Вас турбує моє особисте життя, а не політична позиція. Але якщо Вам так цікаво, я відповім. З Росітою ми разом з 1998 року, як і в кожній сім'ї, було різне: і сварились, і навіть жили окремо певний час. У мене важкий характер, та і політична діяльність позбавляє можливості приділяти сім'ї стільки часу, скільки хотілося б. Але останні  роки, на щастя, ми фактично не сваримось взагалі, мабуть, з роками стали мудрішими і стали пробачати одному дрібниці. Найбільше радіє з того наша донечку Владислава, якій вже 10 років. Росіта - героїчна жінка, мене витримати важко, вона - найкрасивіша і найрозумніша жінка на світі, це моя найбільша опора і підтримка. Я вже давно не можу уявити своє життя без неї. Для мене мої рідні важливіші політичної кар'єри.


7. Які запитання Ви ніколи не будете висміювати чи зневажати? До яких запитань Ви ставитеся як до "святих"?

Жодне питання я не буду висміювати і щиро відповім, якщо я бачу, що це справді цікавить людину, якщо це не явний провокатор. Вважаю, що політик має бути відкритим і чесним перед своїми виборцями. І намагаюсь своїм прикладом довести, що це можливо. Бо сьогодні політична еліта наскрізь фальшива, цинічна та брехлива. Я не хочу бути таким, як вони.


Проект "Гола правда" від чернігівських депутатів: незручні запитання читачів – відверті відповіді обранців» є власною ініціативою інформ-агенції «Чернігівський монітор», який не фінансується жодним грантом, політичною силою чи народним обранцем.

Читачі надіслали 126 запитань. З них були сформульовані запитання народним депутатам, які вони отримали особисто. Як і було обіцяно, відповіді народних обранців розміщуються на сайті "Чернігівський монітор".
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини