Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:07:04

41 відсоток населення Чернігівщини оцінили стан свого здоров’я як "добрий"

07.04.2021   10:24Агенцiя

З метою дослідження питань щодо стану здоров’я населення органами державної статистики наприкінці минулого року проведено опитування.

За його результатами у 2020 р. 41% населення Чернігівської області оцінили стан свого здоров’я як «добрий», 45% – як «задовільний» та 14% – як «поганий».  
В Україні таких осіб 50%, 40% та 10% відповідно.

Повідомили, що хворіли протягом року 820 тис. респондентів Чернігівщини (84% населення). Зверталися за медичною допомогою 778 тис. осіб, серед них 80% до сімейного лікаря в поліклініці, 48% – у поліклініку,    13% – до стоматолога в державній медичній установі.

Мають хронічні захворювання або проблеми зі здоров’ям 40% жителів області. Найбільш поширеними захворюваннями були: гіпертонія, серцеві захворювання, артроз та артрит (54%, 28% та 20% відповідно).

Кожна п’ята особа відчула вплив перенесених захворювань на повсякденну працездатність, а 17% – на життєву активність, тобто можливість займатися фізичною працею, вести активний спосіб життя.

За даними опитування в 97% домогосподарств області хто-небудь з членів потребував медичної допомоги, придбання ліків та медичного приладдя. Разом з тим, респонденти 58% домогосподарств не змогли задовольнити ці потреби через високу вартість ліків (95%) та  медичного обладнання (90%).

Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини