Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:55:36

Аналіз стану роботи суду по розгляду звернень громадян за 2019 рік

05.02.2020   10:57Агенцiя

Протягом 2019 року на розгляд до Чернігівського окружного адміністративного суду надійшло 16 звернень, з них 8 письмових звернень і 8 звернень від громадян в усній формі.

Протягом 2019 року на розгляд до Чернігівського окружного адміністративного суду  надійшло 16 звернень, з них 8 письмових звернень (7 від фізичних осіб, 1 від юридичної особи) і 8 звернень від громадян в усній формі на особистому прийомі громадян керівництвом суду.

За аналогічний період 2018 року на розгляд до суду надійшло 17 звернень, з них 9 письмових звернень (7 від фізичних осіб, 1 від юридичної особи, 1 від громадської організації) і 8 звернень від громадян в усній формі на особистому прийомі громадян головою суду.

До однієї з дієвих форм забезпечення реалізації конституційного права громадян на звернення слід віднести проведення особистого прийому громадян керівництвом суду. Питання, які порушувались заявниками на особистому прийомі керівництва суду, стосувалися роз’яснення практики розгляду справ, порядку працевлаштування в суді, укладання публічних договорів, оскарження розрахунків пенсійних виплат військкоматів, перерозподілу справ, порядку звернення до суду з приводу перерахунку пенсії, питання захисту прав осіб, які постраждали внаслідок ліквідації аварії на ЧАЕС. У зв’язку з наданням вичерпних роз’яснень керівництвом суду під час особистого прийому громадян письмові звернення до розгляду не подавались.

Серед письмових звернень, що надійшли до суду протягом 2019 року, було 6 заяв та 2 скарги. Питання, що порушувались у заявах та скаргах, стосувалися неправильного оформлення вихідної кореспонденції; не вирішення питання по заявленому клопотанню у справі; порушення кримінальної справи проти керівництва Івано-Франківської області; скасування рішення про відмову в перетині державного кордону України іноземцю або особі без громадянства та відшкодування шкоди; функціонування підсистеми “Електронний суд”; роз’яснення порядку відновлення свідоцтва про народження; невидачі справи для ознайомлення; неправильного зазначення адреси для листування та невчасного отримання кореспонденції. На всі письмові звернення було надано відповіді.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.