Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:44:30

Як працюють народні депутати від Чернігівської області у парламенті

13.10.2019   11:07Агенцiя

UA:Чернігів вирішив дослідити, як працюють народні депутати від Чернігівської області у парламенті.

Чернігівську область у Верховній Раді ІХ скликання представляють 9 народних депутатів: 6 обрано у мажоритарних округах, 3 пройшли до парламенту за партійними списками.

Депутати-мажоритарники:


Олег Семінський, округ 205
Фракція партії «Слуга народу».
Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Антон Поляков, округ 206
Фракція партії «Слуга народу».
Член Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики.

Максим Зуєв, округ 207
Фракція партії «Слуга народу».
Голова підкомітету з питань поштового зв’язку Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури.

Валерій Давиденко, округ 208
Позафракційний.
Член Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку.
Член міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Національних Зборів Республіки Білорусь.

Валерій Зуб, округ 209
Фракція партії «Слуга народу».
Голова підкомітету з питань профілактики та боротьби з онкологічними захворюваннями Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Борис Приходько, округ 210
Позафракційний.
Член Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку.

 
Депутати, які пройшли за партійними списками:

Павло Халімон

Фракція партії «Слуга народу».
Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

Сергій Гривко
Фракція партії «Слуга народу».
Член Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Валерій Дубіль

Фракція політичної партії ВО "Батьківщина".
Перший заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань технічного регулювання та стандартизації у сфері охорони здоров’я Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

 

Як депутати відвідували пленарні засідання з 29 серпня 2019 року по 11 жовтня 2019 року

Перед початком пленарного засідання народний депутат повинен зареєструватися. Існує два види реєстрації. Під час письмової реєстрації депутат ставить особистий підпис, пред’явивши при цьому посвідчення. Електронна реєстрація відбувається безпосередньо в сесійній залі – депутат реєструється в системі «Рада» особистою карткою.

Варто зазначити, що дані письмової та електронної реєстрації у чернігівський депутатів різняться. Так за даними електронної реєстрації найбільше засідань пропустив Олег Семінський – 5. По 3 засідання пропустили Валерій Зуб та Сергій Гривко, по 2 – Павло Халімон та Валерій Дубіль. У «відмінниках» - Антон Поляков, Максим Зуєв, Валерій Давиденко та Борис Приходько. Щодо письмової реєстрації, то виходить на всіх засіданнях були присутні 7 депутатів (а не 4, як при електронній). Співпадають дані письмової та електронної реєстрації лише у Валерія Зуба.

Наскільки активними були депутати під час пленарних засідань

Наступним пунктом наших досліджень була активність депутатів. Ми дослідили, кільки разів вони виступали та які депутатські запити встигли подати.

Так серед депутатів найактивнішим був Антон Поляков – він виступав 4 рази з місця. Три його виступи стосувались змін до законів про застосування касових апаратів, ще один виступ був пов’язаний зі змінами до закону про запобігання корупції. Валерій Давиденко виступав тричі. Один виступ пов’язаний з бюджетом на 2020 рік, два інших – про об’єкти державної власності, що не підлягають приватизації.

Щодо депутатських запитів, то тільки 2 депутата скористалися такою можливістю. Так Борис Приходько надіслав запит до Кабінету міністрів «щодо завершення процесу створення Новобасанської об’єднаної територіальної громади Борбовицького району Чернігівської області». А Сергій Гривко – до Міністерства внутрішніх справ «щодо належного розслідування побиття вільного журналіста Ігоря Стаха».   

Незважаючи на невеликий термін роботи Верховної Ради ІХ скликання, народні депутати встигли подати як нові законопроекти, так і поправки до вже існуючих. Всього депутати подали 36 законопроектів. Найбільше з усіх - 13 - подав депутат Валерій Дубіль. По 6 законопроектів подали Валерій Давиденко та Сергій Гривко, 5 – Павло Халімон, 3 – Антон Поляков, 2 – Олег Семінський та 1 – Максим Зуєв. Подані законопроекти належать до різних сфер – від збільшення допомоги при народженні дитини (Валерій Дубіль) до посилення контролю за обігом алкогольних напоїв (Антон Поляков). Жодних законопроектів не подали ще два депутати – Валерій Зуб та Борис Приходько.

Як голосували депутати


Окрему увагу ми звернули на голосування депутатів за ті чи інші законопроекти. Ми відібрали 4 законопроекти, голосування за які викликало резонанс у суспільстві. Це законопроект про зняття депутатської недоторканості, про імпічмент президента та 2 законопроекти 1053-1 і 1073 (про застосування касових апаратів та детінізацію розрахунків у сфері торгівлі), які викликали протести підприємців.  Ми помітили, що всі депутати з фракції «Слуга народу» голосували однаково за всі законопроекти, окрім Максима Зуєва, який не голосував за закон 1073. Однаково голосували і позафракційні Валерій Давиденко та Борис Приходько - обидва підтримали депутатську недоторканість, та утримались при голосування за імпічмент і два підприємницькі законопроекти. Щодо Валерія Дубіля, то він підтримав законрпоект про недоторканість депутатів, утримався від імпічменту президента, був відсутній під час голосування за касові апарати та голосував проти детінізації розрахунків у сфері торгівлі. 

Помічники

Також ми проаналізували, скільки помічників мають народні обранці. Найбільше помічників у Олега Семінського – 17. 2 – на постійній основі, 1 – за сумісництвом та 14 - на громадських засадах. На другому місці – Валерій Дубіль. Він має 4 помічника на постійніій основі та 8 на громадських засадах. 10 помічників має Валерій Зуб, з яких 3 – постійних та 7 громадських. 5 помічників має Антон Поляков, з них 4 – постійні та 1 на громадських засадах. По три помічника у Максима Зуєва та Павла Халімона. По одному на постійних засадах мають Валерій Давиденко та Сергій Гривко. І зовсім немає помічників у Бориса Приходька.

Більше про діяльність народних депутатів, які представляють Чернігівську область у Верховній Раді, дивіться у програмі «Виборчий округ» на телеканалі UA:Чернігів. До 100 днів діяльності Верховної Ради ІХ скликання ми готуємо  цикл програм, до участі в яких і запрошуємо народних обранців.

Ірина Мельник

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини