Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:24:22

Про проблеми збирання ТПВ через сміттєпроводи інформував ЧНТУ

12.12.2017   15:42Агенцiя

Чернігівським національним технологічним університеті було проведено інформування населення щодо проблем збирання твердих побутових відходів із застосуванням сміттєпроводів.

Проект передбачав розповсюдження друкованих матеріалів – плакатів та листівок – з інформацією про проблеми, що виникають при збиранні твердих побутових відходів із застосуванням сміттєпроводів.

Також було проведено опитування, для з`ясування рівня поінформованості чернігівців в питаннях екології, визначення ступеню обізнаності жителів багатоповерхівок, у яких функціонують сміттєпроводи, щодо проблем збирання твердих побутових відходів.

Було опитано 2270 чернігівців різного віку. Ймовірність похибки в результатах опитування не перевищує показник у 2%.

46% респондентів відзначили незадовільний стан сміттєпроводів у своїх будинках. 45% опитаних висловилися «за» «консервацію» сміттєпроводів ще 15% проявили нейтральну позицію.

Загалом, 55% анкетованих жителів багатоповерхівок повідомили, що знають про проблеми, з якими пов`язана робота сміттєпроводів.

У вибірці тих, хто висловився «за» закриття сміттєпроводів, показник обізнаності досягає 70%. Тобто, чим більше люди знають про проблеми збирання ТПВ із застосуванням сміттєпроводів, то з більшим розумінням ставляться до їх «консервування».

Обговорити результати втілення проекту зібралися працівники ЧНТУ, були запрошені голови ОСББ, представники ЖЕКів та УЖКГ, представники громадськості.
Під час обговорення голови ОСББ поділилися досвідом «консервування» сміттєпроводів у своїх будинках. Вони відзначили, що процес збирання ТПВ через сміттєпроводи супроводжується цілим переліком проблем, і єдиний «плюс» такої системи – можливість викинути сміття, не виходячи з будинку – не нівелює всіх «мінусів».

Так, жителі будинків по вул. Незалежності, 74 (ОСББ «Незалежність 74») та вул. Доценка, 26 (ОСББ «ЖК-82») уже давно вирішили припинити користуватися сміттєпроводом, натомість ТПВ збираються безпосередньо до сміттєвих баків. Це дозволило позбутися від неприємного запаху в будинку, проблем, пов`язаних із засміченням сміттєпроводу, дошкульних гризунів і комах.

Світлана Чікірісова, начальник відділу екології УЖКГ ЧМР, підкреслила, що для повномасштабного вирішення питання поводження з ТПВ на законодавчому рівні ухвалена стратегія управління відходами. Перший етап розвитку системи управління відходами передбачає законодавчі зміни. Але необхідна й трансформація ставлення людей до питань поводження з відходами, розуміння усіма жителями важливості особистої участі кожного громадянина у цьому процесі та усвідомлення відповідальності за свою поведінку.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини