Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:47:02

Результати дослідження показників якості питної води в Чернігові

13.07.2017   12:42Агенцiя

Відповідно до чинного законодавства, підприємства-постачальники питної води в Україні зобов’язані інформувати абонентів про якість питної води, що подається в мережу.

В липні 2017 року КП «Чернігівводоканал» оприлюднює чергові результати дослідження показників якості питної води в місті Чернігові, оскільки, відповідно до обсягів води, що реалізується підприємством, інформування населення щодо якості води передбачене для  підприємства двічі на рік.

За своїми характеристиками питна вода в Чернігові майже ідеальна. До того ж вона не обробляється жодними реагентами і тому корисна для людини. Питна вода відповідає встановленим нормативам і ці нормативи контролюються щоденно.

Відповідно до проведених досліджень, лише на свердловині села Зарічне станом на 01.07.2017 виявлено перевищення нормативів по таких показниках, як:
–    Залізо загальне – 0,425 мг/дм3 при нормі, встановленій ДСанПіН 2.2.4-171-10 на рівні, <0,2 мг/дм3;
–    Каламутність – 1,7 мг/дм3  при нормі, встановленій ДСанПіН 2.2.4-171-10 на рівні, < 1,5 мг/дм3.
Перевищення нормативів ДСанПіН 2.2.4-171-10 на свердловині села Зарічне не є порушенням, оскільки рівень заліза загального і, як наслідки, каламутність води, викликані природними характеристиками артезіанської води на території водозабору. Таке перевищення є допустимим та передбачено у Технологічному регламенті роботи систем централізованого водопостачання та водовідведення (http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0231-95, http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z1062-14). Абонентам, які отримують питну воду зі свердловини в селі Зарічне постійно проводиться перерахунок вартості питної води в сторону зменшення.

Також треба зазначити, що відхилення від нормативів ДСанПіН 2.2.4-171-10 на підставі Технологічних регламентів роботи систем централізованого водопостачання та водовідведення буде діяти лише до 2020 року. Тому КП «Чернігівводоканал» веде активний пошук технологій по безреагентному знезалізненню води (без додавання в неї хімічних сполук). В першу чергу планується вирішувати питання щодо знезалізнення води на водозаборі «Подусівка», який є найбільш продуктивним в Чернігові.

За планами, вже в 2017 році підприємство буде виходити на розробку проектної документації по будівництву станції знезалізнення питної води на водозаборі «Подусівка». Більш детальна інформація про напрацювання в питанні підготовки питної води в Чернігові буде оприлюднена вже найближчим часом.

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини