Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:59:55

CNN склала рейтинг найкращих місць України. Чернігів в ТОП-11

10.05.2017   08:23Агенцiя

Американська телекомпанія CNN склала рейтинг 11 кращих туристичних місць України.

"Древні замки, приголомшуюча сільська місцевість, різноманітність ландшафтів і доброзичливе ставлення роблять Україну особливим місцем", - написали американські журналісти.

До списку увійшли Львів, Чернівці, Софійський парк в Умані, Київ, Мукачеве, Переяслав-Хмельницький, Харків, Чернігів, Одеса, Ужгород, Кам'янець-Подільський.

Американське ЗМІ згадало паби Львова, кав'ярні Чернівців, знамениту перепічку у центрі Києві та інші цікаві локації.

Зокрема, автори рейтингу відзначили у Львові Старе місто "з вузькими вулицями, прекрасними церквами, чарівними музеями і привабливою атмосферою".

Зазначається, що до Львова можна приїхати у будь-яку пору року. Також з міста можна відвідати "Золоту підкову" – туристичний маршрут найвідомішими замками, які лежать навколо Львова – Олеський, Золочівський та Підгорецький.

Журналісти СNN називали Чернівці перлиною західної України, і радять побачити Чернівецький університет, а любителям архітектури в стилі модерн – елегантні фрески і красиві інтер'єри Чернівецького художнього музею.

Софійський парк в Умані видання назвало ідеальним місцем, щоб насолодитися прогулянкою для розслаблення в оточені природної краси.

Ще один мальовничий приклад ландшафтного дизайну XVIII століття – Державний дендрологічний парк "Олександрія" у Білій Церкві.

"Золоті куполи чудових церков, довга історія, еклектична архітектура роблять Київ одним з місць, куди обов'язково має приїхати турист в Україні", - зазначили журналісти СNN.

Серед місць, які рекомендовано оглянути туристам Софія Київська, Києво-Печерська лавра, Андріївський узвіз та будинок з химерами. Також журналісти радять туристам не забути скузтувати перепічку.

У Мукачевому туристам рекомендують оглянути замок Паланок на пагорбі. Крім того місто називають прекрасною відправною точкою для вивчення природних чудес Карпатських гір, в тому числі озера Синевир і мальовничого водоспаду Шипіт.

Ужгород - маленьке місто на самому кордонні зі Словаччиною за останні 100 років належав п'ятьом різним країнам. Це можна побачити у центральному районі Ужгорода, де поряд будівлі у стилі чеського функціоналізму стоїть класичний угорський особняк чи православна або католицька церква.

Переяслав-Хмельницький отримав назву міста-музею через чималу кількість музеїв. Серед них Музей хліба, Музей рушника, Музей космонавтики і Музей українського національного одягу тощо. Але найбільш вражаючим з них є великий Музей народної архітектури та побуту просто неба. В комплекті з Переяслав-Хмельницьким радять відвідати Канів.

Місто студентів – таку характеристику отримав Харків. Однак в місті є чимало музеїв та розважальних закладів, щоб зробити його найцікавішим місцем на сході України.

Чернігів є одним з найстаріших міст України, а колись був процвітаючим і важливим центром середньовічної Русі, першої східнослов'янської держави.

У місті є унікальні приклади середньовічної слов'янської церковної архітектури. Тут перебуває третина історичних пам'яток Східної Європи до монгольської навали.

Кам'янець-Подільський названий вартим уваги для туристів завдяки одній з найбільш вражаючих фортецьу Східній Європі.

Крім замку, Кам'янець-Подільський відомий фестивалем повітряних куль, який зазвичай проводиться в кінці весни.


Як зазначають журналісти, ще один чудовий замок можна знайти в сусідньому місті Хотин. Хотинська фортеця вважається однією з найбільш мальовничих і найбільш відвідуваних пам'яток в Україні.

Результат пошуку зображень за запитом

Одеса - один з найбільших українських морських портів з красивою історичною частиною міста. Саме тут численні туристи можуть помилуватися прекрасними палацами та побачити унікальне поєднання архітектурних стилів.

СNN відзначило, що частина України, де немає сепаратистів, залишається відкритою для бізнесу, а труднощі різного роду мало вплинули на образ української нації, яка намагається знайти себе між впливом Росії та Заходу.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини