Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:36:18

ОВК № 206: Менше третини членів не мають попереднього досвіду роботи у виборчих комісіях вищого рівня

01.06.2016   11:03Агенцiя

27 травня ЦВК затвердила склад окружних виборчих комісій з проміжних виборів народних депутатів України. ОПОРА проаналізувала попередній досвід роботи членів ОВК № 206 у окружних та територіальних виборчих комісіях.

Слід зауважити, що лише 5 з 18 членів комісії не мають попереднього досвіду роботи у виборчих комісіях вищого рівня.

Серед найдосвідченіших – секретар ОВК № 206 Соломаха Сергій Васильович за квотою «Радикальної партії Олега Ляшка», який має 14-річний досвід роботи в окружних або територіальних виборчих комісіях, в тому числі на керівних посадах: у 2002 році – член ОВК № 206 від "Української Народної партії (РУХ (Український Народний Рух)" , у 2007 році – заступник голови ОВК № 211 від Фракції політичної партії «Наша Україна», у 2012 році – член ОВК № 205 від Української Народної Партії, у 2014 році – член ОВК на виборах народних депутатів України від «Радикальної партії Олега Ляшка», заступник голови комісії на виборах Президента України від Куйбіди Василя Степановича. У 2015 році став членом ТВК на місцевих виборах, однак вибув зі складу комісії 5 жовтня 2015 року. Окрім того, Сергій Васильович працював членом ОВК № 205 на проміжних виборах народного депутата України у 2015 році. 

Також чималий досвід роботи має голова ОВК № 206 – Артеменко Євгеній Валентинович за квотою БПП «Солідарність». У 2010 році Євген Артеменко був членом комісії на виборах Президента України від Януковича В.Ф.У 2012 році очолював ОВК № 206 на парламентських виборах за квотою Всеукраїнської політичної партії «БРАТСТВО».Також Євгеній Валентинович працював членом ОВК на виборах Президента України та народних депутатів України у 2014 році: спершу на окрузі № 209 від Тігіпка Сергія Леонідовича, згодом  в ОВК № 205 від Ліберальної партії України.У 2015 році був членом ОВК № 205 від «Опозиційного блоку»  на проміжних виборах народного депутата України до 3 липня, однак його повноваження припинено достроково.На місцевих виборах 2015 року працював заступником голови Чернігівської міської виборчої комісії від «Опозиційного блоку». Окрім того, Євгеній Валентинович був депутатом Деснянської районної у місті Чернігові ради 6 скликання від «Партії Регіонів».
 
Заступник голови ОВК № 206 –Примера Ірина Олександрівна за квотою політичної партії «Народний фронт», на місцевих виборах 2015 року очолювала Новозаводську районну у м. Чернігові виборчу комісію за квотою БПП «Солідарність».

Майже десятирічний досвід роботи у комісіях має член ОВК Мозгова Ольга Василівна, включена за квотою ВО «Батьківщина»:у 2007 році – член ОВК № 211 від фракції «Наша Україна», у 2010 році на виборах Президента України займала посаду секретаря ОВК №208 за квотою Тимошенко Юлії Володимирівни.  З 2012 по 2015 рік була членом комісій на виборах народних депутатів України та виборах Президента України від ВО «Батківщина» та Юлії Тимошенко відповідно. На проміжних виборах народного депутата України у 205 виборчому окрузі займала посаду заступника голови комісії від цієї ж політичної сили. 
Сидоренко Парасковія Григорівна – від політичної партії «Відродження», має чималий досвід роботи в комісіях: у 2012 році працювала секретарем окружної виборчої комісії № 206 від Політичної партії "Народно-трудовий союз України", у 2014 році на виборах Президента України була членом комісії у 213  виборчому окрузі від кандидата Михайла Добкіна, а на виборах народних депутатів України – членом ОВК № 206 від «Партії регіонів».

Миненок Ольга Валеріївна – за квотою політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода», працювала членом ОВК № 205 від цієї ж політичної сили на виборах народних депутатів України у 2014 році. Також Ольга Валеріївна займала посаду секретаря ОВК № 205 на проміжних виборах народного депутата України у 2015 році.
Подоляко Михайло Миколайович від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» має досвід роботи членом комісії на виборах народних депутатів у 2014 році (округ № 206, Партія Зелених України) та на місцевих виборах 2015 року (Чернігівська обласна виборча комісія, БПП «Солідарність»).

Слісаренко Наталія Олександрівна – від політичної партії «Народний Фронт», на місцевих виборах 2015 року очолювала Чернігівську міську виборчу комісію за квотою БПП «Солідарність», а на виборах народних депутатів України у 2014 році була членом комісії від Ліберальної партії України з 5 вересня по 13 жовтня.

Артеменко Тетяна Михайлівна була членом Обласної виборчої комісії на місцевих виборах 2015 року в Житомирській області від політичної партії «Блок ДартаВейдера». На виборах 2016 року зайняла посаду члена комісії за квотою «Інтернет Партії України»;

Дем’яненко Юлія Олександрівна – член комісії за квотою «Партії регіонів» на виборах народних депутатів України у 2014 році та на місцевих виборах у 2010 році. У 2016 році включена до складу ОВК за поданням ПП «Опозиційний блок».

Івашко Олександр Григорович – включено до складу комісії за поданням «Радикальної партії Олега Ляшка». На місцевих виборах 2015 року працював членом ТВК від того ж суб’єкта подання.

Іллєнко Юлія Миколаївна – за квотою політичної партії Конгрес Українських Націоналістів, у 2015 році була членом Чернігівської МВК від «Народного Фронту».

Самосват Валерій Олексійович – від політичної партії «Зелена планета», працював на місцевих виборах 2015 року членом Чернігівської обласної виборчої комісії від «Радикальної партії Олега Ляшка».

Деякі члени ОВК № 206 не мають досвіду роботи у виборчих комісіях, однак були іншими суб’єктами виборчого процесу: Рябов Ігор Будимирович – від Політичної Партії "Опозиційний блок"працював довіреною особою кандидата Сергія Тігіпка на виборах Президента України у 2014 році; Торхов Володимир Олексійович – включений до складу комісії за квотою політичної партії «Нова політика» на виборах народних депутатів України 2014 року працював уповноваженою особою цієї партії у 206 одномандатному виборчому окрузі.

Наймолодший член ОВК № 206 Чернюк Віталій Миколайовичвід політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» – без досвіду роботи в комісії, однак балотувався до Чернігівської міської ради за виборчим списком цієї політичної сили у 2015 році.

Два члени комісії – Індюкова Оксана Петрівна (від Політичної партії "Сила людей») та Чеботар Наталія Михайлівна (від політичної партії «Єдина країна»), за даними ОПОРИ, не мають досвіду роботи в комісіях територіального або окружного рівня.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини