Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:42:04

Потенційні кандидати на посаду міського голови: хто, де, коли

18.09.2015   15:46Агенцiя

Висунення та реєстрація кандидатів, у тому числі і на посаду міського голови, відбуватиметься до кінця місяця.

Нині ж окремі потенційні кандидати не приховують власні амбіції, а деякі політичні осередки ще не визначилися з такою кандидатурою. Громадянська мережа ОПОРА вирішила приділити окрему увагу чи не найважливішій посаді місцевого самоврядування.

Свої плани щодо нинішньої передвиборчої кампанії діючий міський голова Олександр Соколов, який займає свою посаду не першу каденцію, озвучив публічно. Так, в кінці серпня під час прес-конференції нинішній мер запевнив, що очолить міський осередок партії «Наш край». А нещодавно комунальне телебачення випустило в ефір інтерв’ю, де останній прямо говорить про свої наміри знову балотуватися на посаду міського голови. Ці факти нівелювали всі чутки про те, що діючий міський голова підшукує собі молоду заміну.

Риторика народного депутата Владислава Атрошенка, який через офіційну сторінку у мережі Facebook повідомив, що братиме участь у виборах, виглядає достатньо впевнено.  Передусім пан Атрошенко висловлюється, як переможець, який немає конкурентів. Така впевненість потенційного кандидата, на думку деяких громадських експертів, підкріплена, у тому числі, значним фінансовим  та медійним ресурсом.

Також із кандидатурами на посаду міського голови визначилися партії ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «Об’єднання Самопоміч». Серед них: Микола Миргородський, Андрій Міщенко та Володимир Зуб відповідно. Останні два потенційні кандидати брали участь у довиборах по 205 виборчому округу влітку цього року від згаданих партій. У свою чергу, пан Миргородський, незмінний представник ВО «Батьківщина», нині обіймає посаду першого заступника міського голови.

Інші партійні осередки поки не озвучують імен, однак в партії «УКРОП» запевняють, що вже у наступний вівторок на міській партійній конференції делегація визначиться зі своїм вибором. Днями відбудуться міські партійні збори і у партії «Опозиційний блок», де стане відомо про наміри цього об’єднання. 

У свою чергу, партія «Демократичний альянс» ще не визначилася, чи боротиметься Ігор Андрійченко за мерство в Чернігові. Як і представники Радикальної партії Олега Ляшка, які кажуть, що нині партійці приймають правильне рішення щодо участі у боротьбі за крісло міського голови.

Євген Романенко,
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини