Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:53:02

Більшість чернігівців не знають свого депутата в міськраді та скоріше проголосують за партійну прив’язку кандидата – результати опитування

19.06.2015   06:45Агенцiя

Соціологічне опитування проводилося Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень на замовлення ТОВ "Ліга" у місті Чернігові.

Згідно з результатами дослідження, проведеного у травні-червні 2015 року, більшість респондентів незадоволені результатами Революції Гідності в Чернігові, переконані в корумпованості міської влади, негативно ставляться до можливості Олександра Соколова вчергове балотуватися на посаду міського голови, в своїх же політичних вподобаннях більшість чернігівців надають перевагу Блоку Петра Порошенка та Владиславу Атрошенко.

При цьому варто зазначити, що більшість чернігівців досі не визначилися зі своїми політичними вподобаннями. Відповідаючи на питання щодо наявності корупції в Чернігівській міській владі, левова частка опитаних вважають, що такі прояви є. Поряд з тим незначна частина з них не вбачають у діях міських владців корупційної складової.

 

Також більша частина респондентів незадоволені результатами Революції Гідності в Чернігові при тому, що близько чверті з них так і не змогли визначитися з відповіддю. «Так» або «Скоріше так» відповіли лише 13,1% опитаних, натомість «Ні» та «Скоріше ні», - 60,6% опитаних.

 Опитані чернігівці, в своїй більшості, не бачать Олександра Соколова в кріслі міського голови та вважають, що йому не варто балотувати у цьому році. Сумарна кількість відповідей «Точно так» та «Скоріше так» - 25,9%, а «Скоріше ні» та «Точно ні», - 61,7%.

А серед відповідей на питання щодо участі у виборчих перегонах Владислава Атрошенка, зважаючи на нещодавню заяву останнього про можливість балотуватися на посаду міського голови, позитивна динаміка переважає над негативною. При цьому близько чверті респондентам було важко відповісти на поставлене питання. Сукупна кількість «Точно позитивно» та «Скоріше позитивно»- 43%; «Скоріше негативно» та «Точно негативно» - 31,3%. Не визначилися із відповіддю 25,7% опитаних.

Перші три фаворита, за яких, за словами респондентів, вони б віддали свій голос на найближчих виборах міського голови є ВладиславАтрошенко, Олександр Соколов та Валерій Дубіль. Причому, серед тих, хто визначився з кандидатом рейтинг Владислава Атрошенка - 34,4%. Його найближчий опонент Олександр Соколов має 19,5% підтримки серед тих, хто визначився з кандидатом. Народний депутат Валерій Дубіль отримав би 15,9% голосів (серед тих, хто визначився з кандидатом).

Більша частина респондентів не змогли назвати свого мажоритарного представника в міськраді, однак п’ята частина опитаних таки змогла відповісти на це питання.

Левова частка опитаних не визначилася із власними політичними вподобаннями в контексті голосування за партію на наступних виборах до міської ради. Однак Блок Петра Порошенка лідирує у цьому зрізі.

Також найбільша частина з тих, хто визначився з відповіддю, проголосує за представника вподобаної партії в мажоритарному окрузі (в разі збереження мажоритарної складової у виборчій системі).

Опитування проводилося ГО «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» на замовлення ТРО «ЛIГА».
Аудиторія: населення м. Чернігова старше 18 років.
Вибірка репрезентативна за віком, статтю, місцем (районом у місті) проживання.
Вибіркова сукупність: 627 респондентів.
Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face).
Помилка репрезентативності дослідження: не більше 4%.
Терміни проведення дослідження:травень-червень 2015 р.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини