Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:27:59

На Чернігівщині надходження до бюджетів зростають, суми отриманих пільг для платників – збільшуються

27.12.2014   09:18Агенцiя

По Чернігівській області очікувані надходження і до загального фонду держбюджету, і до місцевого бюджету за поточний рік перевищать 1,6 млрд. грн. Дохідна частина Єдиного соціального фонду очікується понад 3 млрд. грн.

На бюджетні надходження суттєво впливають податкові пільги. Згідно до квартальної звітності за 9 місяців 2735 суб’єктів господарювання Чернігівщини отримали податкові пільги на суму 1 млрд. грн., з них до державного бюджету - 935 млн. грн. Половина цієї суми – 502 млн. грн. – отримали у  сільськогосподарській галузі. Враховуючи особливості розвитку нашого регіону, сільгоспвиробники активно користуються спеціальним режимом оподаткування.

Також 192,5 млн. грн. пільг отримала  переробна промисловість, 81,6 млн. грн. - оптова і роздрібна торгівля,  66,5 млн. грн. - транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність, 22 млн. грн. –  охорона здоров’я і надання соціальної допомоги. Більше 5 млн. грн. припадає на діяльність громадських організацій, 2,6 млн. грн. - на функціонування бібліотек,  архівів,  музеїв тощо.

Якщо проаналізувати отримані пільги в розрізі податків,  то їх переважна  більшість припадає на  ПДВ - 865 млн. грн. (86 %). Найбільші суми отримали такі підприємства Чернігівщини: ТОВ "Земля і воля" - 52 млн. грн., СТОВ "Дружба нова" - 31 млн. грн. та  ПП "Агропрогрес" - 22 млн. грн.
На другому місці –  пільги з податку на прибуток - 68 млн. грн. (7 %) . Найбільші суми в Управління ЖКГ - 9,7 млн. грн. 

На третьому місці – пільги по платі за землю - 54,9 млн. грн.(5%). Тут лідирує "Остерська квартирно-експлуатаційна частина району" - 11,8 млн. грн.

Найменшу кількість пільг отримано по акцизному податку - 14 млн. грн. (1,4%).

Разом з тим загальна кількість пільговиків порівняно до 2012 року зменшилась на 22 відсотки, а  сума отриманих податкових пільг цього року зросла порівняно до 2012 року на 13 відсотків, а до 2013 року – на 3,6 відсотка.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.