Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:08:09

ВИБОРИ 2014: Активність політиків на шпальтах чернігівської преси

02.05.2014   07:53Агенцiя

Провладна партія та її функціонери є фаворитами інформаційного поля Чернігівщини.

Мова про кандидатку пані Тимошенко та народного обранця Валерія Дубіля, інформація про яких домінувала в комунальній пресі над матеріалами інших гравців політичного поля регіону. Так, Громадянська мережа ОПОРА ознайомилася з пресою, яка вийшла у продаж на Чернігівщині наприкінці попереднього тижня. 

Багато народних обранців не залишили пересічного мешканця поза увагою у зв’язку з Пасхальними святами. Святкові привітання від Валерія Дубіля, народного депутата (ВО «Батьківщина») та за сумісництвом очільника штабу Юлії Тимошенко, серед інших кількісно домінували у районній пресі. У той же час інформаційна присутність народного депутата Олега Ляшка (позафракційний) була точковою і виходила за межі мажоритарного округу, за яким останнього було обрано під час парламентських виборів 2012 року.

У свою чергу, зріз поточного тижня показує, що інформація від імені народного депутата Ігоря Рибакова (позафракційний) сконцентрована виключно на територіях мажоритарного округу, який приніс йому перемогу на виборах-2012. Нагадаємо, що свою офіційну заяву щодо проведення президентських виборів та підтримки когось з кандидатів в Президенти, Ігор Рибаков обіцяв зробити після Пасхальних свят.

Не залишає інформаційне поле Чернігівщини народний депутат Михайло Чечетов (Партія регіонів). Майже ідентичні інтерв’ю, а подекуди святкові привітаннявід імені політика були опубліковані в комунальних виданнях Чернігівського, Городнянського, Щорського, Ріпкинського районів. Частина з них – території постійної інформаційної присутності пана Чечетова.

Примітно, що поряд із розміщенням інформації на носіях зовнішньої реклами в Чернігові, Соціалістична партія України працює і в пресі міста Прилук (виборчий округ № 212). Принагідно відмітити, що це місто – робоча зона народного депутата Миколи Рудьковського (позафракційний), який був обраний за Прилуцьким мажоритарним округом на парламентських виборах 2012 року. А більш ніж півроку тому, за повідомленням преси, останній очолив згадану партію.

Як то стало звичним, без «оди царю» в Чернігівській пресі не обійтися. Явно агітаційний матеріал із згадуванням кандидатки Тимошенко під назвою «Смачні подарунки до Великодня» був опублікований у газеті «Коропщина» без жодної помітки.

Цікаво, що питомо агітаційний матеріал на користь кандидата Тігіпко на цьому тижні був опублікований лише в Щорській районній газеті. Останній постав перед читачем у ролі конструктивного та мирного політика.

Прес-служба «Свободи» працювала цього тижня так само точково. Їх повідомлення з’явилося лише в газеті «Вісті Сосниччини».

Разом з тим, ряд районних комунальних видань, зокрема, Чернігівське, Щорське та Козелецькекомунальні видання, вийшли із запізненням. За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, причиною цьому були фінансові труднощі.


Ольга Різенко, прес-секретар виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.