Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:23:20

100 днів роботи парламентарів Чернігівщини: перші враження

30.03.2013   12:40Агенцiя

Саме в цей час виповнюється 100 днів з моменту набрання повноважень діючим корпусом Верховної Ради ( з 12 грудня 2012 року). Тож громадська організація “Освітній центр “Ініціатива” вирішила проаналізувати, що встигли зробити обранці від Чернігівської області за цей час.

100 днів роботи парламентарів Чернігівщини

100 днів роботи парламентарів Чернігівщини

Відзначимо, що жоден з депутатів Чернігівщини не залишив виборчі округи після виборів і хтось більше, а хтось менше був присутній в окрузі.

Лише один депутат-мажоритарник з Чернігівщини не відповів на інформаційний запит ЧОЦ “Ініціатива” щодо результатів його діяльності за перші 100 днів – це Ігор Рибаков (207 в.о.).

В перші 100 днів роботи більшість чернігівських обранців старанно відвідують засідання Верховної Ради, виключення складає хіба що Іван Куровський, який був присутній лише на половині засідань.

Найбільш активним депутатом в сесійній залі з Чернігівщини традиційно є Олег Ляшко – в нього за цей час було 28 виступів, в той час як інші або взагалі не брали слова, або виступали не більше трьох разів.

Водночас у Ляшка також найбільше депутатських запитів – 6. Але, якщо два запити Ігоря Рибакова стосувалися саме проблематики 207 округу, то з 6 запитів Олега Ляшка жоден не стосувався Чернігівщини.

Найбільш продуктивно писали проекти законів Олег Ляшко (13), Валерій Дубіль (11) та Владислав Атрошенко(8). Жодного проекту закону не підготував за весь час Микола Рудьковський. По одному законопроекту підготували Іван Куровський (разом з Ляшко), Сергій Аверченко та Віктор Губар. У Ігоря Рибакова п’ять зареєстрованих проектів.

Відзначимо, що Валерій Дубіль та Ігор Рибаков всі законопроекти пишуть у співавторстві з іншими депутатами. А от Владислав Атрошенко законопроекти подавав сам, також одноособовий автор більшості своїх законопроектів Олег Ляшко.

Сергій Аверченко був одним з кількох десятків депутатів від УДАРу, які підписалися під проектом закону “Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про статус народного депутата України” (щодо скасування пільг). Так що вважати його автором можна з дуже великою натяжкою.

У кожного депутата, що обиралися в мажоритарних округах, є свої приймальні та помічники.

Найбільше приймалень у Івана Куровського – аж 4 в районних центрах 209 округу. А от виборцям Олега Ляшка з 208 в.о. треба їхати в приймальню в Чернігів, або чекати на візит лідера Радикальної партії до себе в округ. У Владислава Атрошенка дві приймальні в межах 206 округу і одна чомусь в Києві. Дві приймальні в Чернігові у Валерія Дубіля. Микола Рудьковський також прозвітував про роботу своїх приймалень в кожному районному центрі 210 округу.

За даними прес-служб народних депутатів кожен з них постійно зустрічається з виборцями. Валерій Дубіль в своїх приймальнях зустрівся за цей час з 176 виборцями – підрахували помічники нардепа. Владислав Атрошенко, за словами помічників, проводить більше колективних зустрічей, за цей час таких відбулося 48.

У Олега Ляшка заявили про проведення “понад 100” зустрічей з виборцями. А от помічники Івана Куровського та Миколи Рудьковського назвали скромніші цифри – 9 і 14 зустрічей відповідно.

Якщо проаналізувати рівень виконання передвиборчих програм, то в кожного депутата цей відсоток буде різний – в залежності від того, скільки наобіцяли нардепи будучи кандидатами.

Загалом, за підрахунками ЧОЦ “Ініціатива”, найбільший відсоток з виконання передвиборчих обіцянок отримали Іван Куровський, Валерій Дубіль та Владислав Атрошенко – вони вже виконали або працюють над третиною своїх передвиборчих обіцянок. В інших нардепів результати поки що скромніші – від 3 до 14 відсотків роботи з виконання передвиборчої програми.

Додамо також, що за даними громадського руху ЧЕСНО, серед чернігівських депутатів немає жодного кнопкодава. А всі чернігівські мажоритарники, крім Івана Куровського, в тій чи іншій мірі присутні он-лайн.

Загалом, протягом перших 100 днів Верховна Рада працювала не надто активно. На пленарні засідання припадає 20 днів, з яких лише 10 – робочі, решта 10 – на блокування трибуни (без врахування вихідних). На роботу в комітетах законотворці витратили 19 днів, а з виборцями – 8. Відпочивали парламентарі протягом 53 днів. Таким чином, більше половини зі 100 днів депутати не працювали.

Дане дослідження підготовлено в рамках проекту “Профілі чернігівських політиків”, що є власною ініціативою громадської організації “Освітній центр “Ініціатива” та не підтримується жодною політичною, бізнесовою чи грантовою установою.

Джерело : Освітній центр “Ініціатива”

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини