Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:43:40

Офіцери безпеки в школах Чернігова: поліція охорони просить знайти в міському бюджеті майже 14 млн грн на їх роботу

21.03.2024   10:36Агенцiя

Чернігівська територіальна громада не має фінансової можливості витрачати кошти на оплату праці офіцерів безпеки у школах міста. Про це повідомив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако під час загальноміської наради 19 березня.

Він прокоментував звернення управління поліції охорони в Чернігівській області до міської ради, з пропозицією вирішити питання із забезпеченням офіцерів безпеки.

    – Те, що я і передбачав від самого початку. Пишуть (в листі – ред.), просимо передбачити кошти на оплату праці цих поліцейських в закладах освіти. Не може бути так, коли міністр анонсує програму, ставлять поліцейських, які місяць стоять, а потім просять з місцевої громади гроші. Якби зразу вони сказали, треба вам чи не треба, ми б сказали, що є прикордонні райони і громади, які більше цього потребують, а ми якось без цього жили, є охоронці в штаті і проживемо, очевидно, – прокоментував лист Олександр Ломако.
Робота офіцерів безпеки у школах коштуватиме бюджету Чернігівської міської тергромади більше 13 млн грн на рік. Відповідно до звернення поліції, на утримання поліцейського для одного навчального закладу загальної середньої освіти потрібно 36 тис. 380 грн на місяць.  У місті 31 школа, відповідно: 36 800,00 грн*31 ЗНЗ*12 місяців = 13 млн 690 тис грн на рік.

Враховуючи, що з міського бюджету вилучено військове ПДФО і надходження значно зменшилися, то при формуванні бюджету на 2024 рік основними статтями фінансування визначено підтримку ЗСУ та утримання міста, йшлося під час наради. Що стосується сфери освіти, то там є чимало інших пріоритетних питань для термінового вирішення, для яких згадані майже 14 млн грн з міського бюджету є більш важливими, ніж спрямувати ці кошти на оплату праці офіцерів безпеки, зазначає в.о. міського голови.

Зазначимо, що проєкт «Офіцер безпеки» реалізує Національна поліція України спільно з Міністерством освіти і науки.

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини