Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:17:27

Проєкт “Разом Ми – Сила або як стати блогером” набрав оберти

05.08.2020   12:24Агенцiя

Незважаючи на канікули, відпустки та літню спеку, правозахисна програма для молодих лідерів“Разом Ми – Сила або як стати блогером” уввійшла у дуже активну фазу.

Так, зокрема, активна шкільна та студентська молодь, молоді науковці та громадські діячі Чернігівщини взяли участь у TogetherWeCan! AdvocacyTraining, присвяченому тонкощам проведення адвокаційної діяльності з представництва та захисту прав і інтересів окремих індивідів та певних груп людей.

Захід проходив у Національному університеті “Чернігівська політехніка” у комбінованому режимі (офлайн+онлайн) за участі міжнародних тренерів WiebkeEltze (CulturesInteractivee.V., Germany), MagdalenaSwider (TheAnti-discriminationEducationSociety, Poland) та модератора заходу Євгена Фоміна (Громадська органіізація “Фундація прав людини”, Україна).

Учасники тренінгових заходів змогли глибше розібратися у сутності адвокації та основних формах її прояву, поділитися своїм власним досвідом участі у різних акціях на підтримку певних ініціатив громадянського суспільства, а також розробити ідеї для проведення актуальної адвокаційної компанії за алгоритмом Gamma+ Model. Водночас, у фокусі тренінгових сесій були особливості та технології проведення адвокаційних кампаній в епоху цифрових технологій, масштабного поширення впливу соціальних медіа та мультиканальності поширення інформації.

Учасники проєкту оволодівали мистецтво відеоблогінгу під час школи-тренінгу “Основи відеоблогінгу для правозахисників”, якупроводив відомий відеоблогер, сценарист, режисер фільмів “Війна жіночого роду”, “Очі Донбасу”, тренер соціальних проєктів Юрій Кочкаров.

На початку тренінгу учасники сформулювали для себе основні очікування від заходу. Ось найпоширеніші варіанти відповідей: отримання нового корисного досвіду, поглиблення навичок створення сценаріїв, зйомки та монтажу свого власного відеоблогу, глибше розуміння механізму відеоблогінгу, оволодіння секретами та лайфхаками крутої відеозйомки та монетизації свого YouTube каналу, а також позитивні емоції, налаштування на хвилю натхнення та розкриття свого творчого потенціалу.

Під час тренінгу учасники дізналися більше про відоблогінг, правила вибору вдалих локацій для зйомок, особливості окремих видів зйомки ( художньої, репортажної, в русі та статиці, з висоти пташиного польоту тощо), існуючі пристрої та комп’ютерні програми для монтування якісного відео та аудиоряду.

Проте основною родзинкою тренінгу була групова робота над розробкою сценаріїв соціальних відео, Їх зйомки та монтажу. Атмосфера тренінгунадихала на творчість та самовираження. А зняті відеоблоги дійсно вразили гостротою тематики, креативністю та нестандартними підходами до пошуку відеосюжетів та розробки їх сценаріїв. Найближчим часом нові відеоблоги з’являться на платформі mustpost.today та Чернігівська блогосфера. Слідкуйте за нашими новинами.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини