Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:05:00

Учасники "Школи молодого журналіста" дізналися, "як працює газета"

13.02.2017   10:04

Учасники проекту «Школа молодого журналіста» днями, 9 лютого, взяли участь у навчальному візиті до редакції корюківської районної газети «Маяк».

Редакторка «Маяка» Ірина Гайова та один зі співорганізаторів проекту Олександр Назаренко — голова ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» та редактор менської районної газети «Наше слово» — розповіли учасникам про принципи організації роботи редакції, щоденного управління та планування, верстки і структурування газети та її розповсюдження.

— Вісім чоловік для нашого видання — це оптимальний варіант, — зазначила Ірина Гайова. — У нас є редактор, заступник редактора і два журналісти. Тобто, у нас зараз працює чотири творчих працівники — ті, хто пише, хто створює контент газети, — і є чотири технічні працівники. Бухгалтер, менеджер з реклами, водій — він же фотокореспондент — і верстальник.

Немало уваги приділили саме плануванню номерів. Воно спрощує роботу журналістів, допомагає їм краще організувати час та завчасно розуміти мету відвідування заходів. Таким чином працівники уникають підготовки однотипних матеріалів, які інакше можуть довго відлежуватися у резерві редакції або взагалі не потрапити у газету.

Під час зустрічі обговорили також принципи і межі редакторської правки у журналістських матеріалах.

Чимало запитань у молодих журналістів викликав процес реформування, через який проходить корюківська газета. Комунальне видання перебуває майже на завершальному етапі перетворення на приватне медіа. За словами Ірини Гайової, усі працівники залишаться на своїх місцях, однак стануть співвласниками видання. Це має підвищити відповідальність кожного за газету. Вона також зазначила, що і перебуваючи у статусі комунальної, корюківська газета не виступала апологетом влади. Втім, за її словами, реформування, безперечно, формалізує і зробить остаточним відокремлення преси від владних органів. Також воно стане ще одним кроком у доланні журналістської самоцензури, яка досі залишається проблемою, особливо у глибинці.

Олександр Назаренко наголосив, що попри тенденцію до скорочення кількості друкованих видань і закриття газет у мегаполісах, у малих містах місцева преса продовжує виходити і користуватися попитом. Він також нагадав про результати нещодавнього дослідження, які показали, що Чернігівщина є лідером за співвідношенням кількості населення до тиражів преси. Тобто, практично кожна друга сім’я в області отримує друковане видання.

Проект «Школа молодого журналіста» реалізується Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА спільно з Асоціацією регіональних ЗМІ та благодійним фондом «Майбутнє Чернігівщини».


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини