Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:41:35

Що роботодавці пропонують студентам? ВІДЕО

03.11.2016   09:12Агенцiя

Працювати у Чернігові чи шукати заробіток за кордоном? Для чернігівських студентів влаштували ярмарок професій, аби ті змогли в додаток до навчання мати змогу працювати.

У Чернігівському національному педагогічному університеті свою діяльність презентували 10 роботодавців. Гнучкий графік, можливість стажування та стабільний заробіток – цим заохочували молодь до роботи. Та чи задовольняють створені роботодавцями умови студентів?

У Чернігівському національному педагогічному університеті щороку представляють ярмарок професій. Метою заходу є допомогти студентській молоді знайти роботу до душі. Зі своєю діяльністю молодь знайомило близько 10 компаній, представлених у Чернігові. Напрямки різні – від IT-технологій, менеджменту та фінансування до викладача, оператора концентру, військового. Найбільш перспективною сферою наразі залишаються IT-технології. На ярмарку свої послуги представляло дві різні закордонні IT-компанії, які відкривають свої філії у Чернігові. Роботодавці пропонують стажування для молодих спеціалістів, а також намагаються створити для них гідні умови праці.

Аксель Нордфельц, представник шведсько-української IT-школи: «Ми презентуємо свою IT-школу. Ця школа шведська, скоро відкриємося у Чернігові. Ми вже працюємо в декількох містах України. Навчаємо з нуля людей програмуванню у різних напрямках IT».

Неабиякою популярністю наразі користується і служба за контрактом у Збройних Силах України. Військовослужбовці кажуть, у зв’язку із складною ситуацією в країні,  необхідність у молодих кадрах зросла. Заохочують студентів  високою заробітною платою.

Оксана Зеляк, військовослужбовець: «Можна перевестись на заочне відділення і при цьому мати роботу. На сьогодні Збройні Сили не погано фінансуються. І є можливість кар’єрного росту».

Більшість студентів якщо і знаходять роботу, то лише у вільний від навчання час. Саме тому основною умовою для роботодавців на ярмарку було створення спеціального графіку роботи. Також враховували і пропозиції студентів стосовно зарплатні.

Ірина Симонова, директор Молодіжного центру праці при департаменті сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації: «Більшість студентів під час опитування зазначили, що нижче 3-3,5 тисяч їм не пропонувати. Ринок заробітної плати Чернігова не сильно високий. І це вони розрахували кошти, яких їм має вистачити на транспорт, на оплату послуг комунальних, на харчі. І це реальна вимога».

Як правило, кажуть організатори, більше половини студентів таки знаходять собі роботу. Для них це не лише гарант фінансової стабільності, а й досвід, який напрацюється до закінчення вузу. Та все ж, зазвичай, заробітна плата на підприємствах не часто задовольняє молодих робітників, а тому частина молоді змушена навіть шукати заробітку за кордоном.  

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.