Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:37:02

В школі-ліцеї № 15 урочисто відкрили Музей бойової слави

10.11.2015   11:13

В Чернігівській школі-ліцеї № 15, за сприяння військовослужбовців ЗС України та учасників бойових дій, урочисто відкрили Музей бойової слави, присвячений воїнам-визволителям Чернігова та бійцям АТО.

У Чернігові, в ліцеї № 15 відбулися урочистості щодо відкриття Музею бойової слави. На експозиціях музею висвітлюються сторінки історії, безпосередніми учасниками творення якої були колишні учні навчального закладу. Це і ІІ світова війна, війна в Афганістані, АТО на Сході України, розбудова сучасної української армії.

Значна частина експозицій музею присвячена найактуальнішому на сьогодні – подіям на Сході України, антитерористичній операції, в якій брали участь і нині продовжують нести службу в задіяних підрозділах багато колишніх учнів 15 ліцею. Це, зокрема, бійці 13 мотопіхотного батальйону Павло Славінський, Євген Руденок, Володимир Мироненко, Віталій Трухан, Альберт Черешко та інші.

Окремо висвітлюється життєвий і бойовий шлях командира роти 13 батальйону капітана Олексія Коновалова, який загинув на Луганщині в червні 2014 року.

В заході відкриття музею поряд зі школярами і педагогічним колективом ліцею взяли участь представники міської влади, військовослужбовці гарнізону, учасники бойових дій, ветерани ІІ світової війни, випускники навчального закладу.

Отець Євген Орда, який неодноразово як капелан працював у підрозділах, задіяних в АТО, освятив приміщення музею, а голова Товариства сприяння обороноздатності України в Чернігівській області Ігор Мизган, який понад рік служив у зоні АТО заступником командира 13 батальйону з озброєння, розповів про своїх товаришів по зброї, історію створення батальйону та його бойовий шлях.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини