Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:39:21

Ніжинському університету – 210 років

16.10.2015   10:50

15 жовтня, у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя відзначили 210-річчя закладу.

Зала одного з найстаріших вишів України зібрала як викладачів та студентів закладу, так і шанованих гостей. Керівники області та міста, народний депутат України, представники Міністерства освіти України, управління освіти і науки ОДА – всі одностайно висловлювали думку про славні традиції університету, його яскраву історію і багатогранне сьогодення.

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Биконя зазначив, що студентство – це неоціненний потенціал для формування нової еліти нашої країни, країни, що невпинно змінюється і потребує інтелектуально і духовно розвинених громадян, професіоналів своєї справи. А саме таких молодих людей і виховує Ніжинський університет.

Кращих викладачів, які є гордістю закладу, традиційно нагородили відзнаками Чернігівської облдержадміністрації та обласної ради.

Від міста Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя отримав картину із зображенням свого засновника – Іллі Безбородька.

А студенти та викладачі зробили всім присутнім подарунок, демонструючи свої яскраві творчі таланти.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.