Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:59:07

Конкурс на участь у тренінгу "Вступ до прав людини та місцева демократія" для активістів громадянського суспільства Полтавської, Чернігівської та Сумської областей

19.09.2015   16:50Агенцiя

Боротьба за дотримання прав людини стала рушійною силою для суспільних змін у багатьох країнах світу. Але зміни не можливі без знань та досвіду.

Тих, хто прагне змінити країну на краще, навчитися захищати себе та допомагати в цьому іншим, ми запрошуємо пройти конкурс на участь у тренінгу «Вступ до прав людини та місцева демократія» для активістів громадянського суспільства Полтавської, Чернігівської та Сумської областей, яку організовує Громадська організація «МАRТ» за фінансової підтримки ПРООН в Україні.

Громадська організація «МАRТ» розпочала підтримку проектів та ініціатив організацій громадянського суспільства Чернігівської, Полтавської та Сумської областей. Освітній напрямок ГО «МАРТ» має такі компоненти: навчання правам людини, місцева демократія, організаційний розвиток новостворених організацій. Через освітні дії «МАРТ» спонукає до аналізу та виявлення проблемних ситуацій з дотриманням прав людини, сприяє мережуванню організацій для співпраці та обміну досвідом.

Тренінг «Вступ до прав людини та місцева демократія» проводиться в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини»(http://edu.helsinki.org.ua) і має на меті надати учасникам і учасницям компетенції з захисту прав людини та навички планування ефективних дій, спрямованих на системні зміни існуючої ситуації в цій сфері, таким чином підвищуючи потенціал неурядових організацій Полтавської, Сумської та Чернігівської областей.

До участі у конкурсі запрошуються представники громадських організацій Полтавської, Сумської та Чернігівської областей, які мають мотивацію активно діяти у сфері захисту та підтримки прав людини.

Тривалість тренінгу складатиме 3 дні.

Дати проведення:  Звертаємо Вашу увагу, що дати змінено. Нові дати проведення з 16 по 18 жовтня 2015 року.

Місце проведення: Освітній дім прав людини – Чернігів (с. Количівка, провулок Луговий, 1Г).

Учасники тренінгу зможуть:

    отримати основи знань про права людини та механізми їх захисту, про окремі важливі поняття суміжні з правами людини;
    здобути уміння та навички, що є важливими для активних дій спрямованих на підтримку та захист прав людини;
    сформувати власну позицію щодо окремих сучасних суспільних процесів, ґрунтуючись на принципах прав людини;
    налагодити партнерські зв’язки із представниками організацій Сумської, Полтавської та Чернігівської областей.

Претенденти на участь у тренінгу повинні бути готові:

    активно діяти у сфері підтримки та захисту прав людини (ініціювати та проводити акції, кампанії, моніторинги, правові дії тощо);
    відвідувати усі заняття протягом 3-денного тренінгу;
    співпрацювати в команді з іншими учасниками тренінгу.

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників тренінгу, витрати на проїзд до місця проведення й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів й у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або поїздом не вище класу купе, Інтерсіті+ - 2-й клас).

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору.

Для участі у конкурсі необхідно:

1) Зареєструвати свою кандидатуру на участь у Школі. Для цього необхідно заповнити реєстраційну анкету он-лайн за адресою: http://edu.helsinki.org.ua/zajavka (зверніть увагу: для отримання доступу до форми заявки необхідно спочатку зареєструватися на сайті http://edu.helsinki.org.ua/user/register та дочекатись підтвердження реєстрації вашої кандидатури на вказану вами адресу електронної пошти).

2) Наступним етапом є опрацювання навчальних матеріалів, розміщених на сторінці програми:

    http://edu.helsinki.org.ua/library/philosophy/prava-lyudini-shcho-vkhodit-shcho-ne-vkhodit-do-tsogo-ponyattya
    http://edu.helsinki.org.ua/library/philosophy/vlada-ta-odinitsya
    http://edu.helsinki.org.ua/library/philosophy/vvedennya-v-kontsepts-yu-prav-lyudini
    http://edu.helsinki.org.ua/library/philosophy/mir-progres-prava-lyudini
    http://edu.helsinki.org.ua/library/philosophy/shcho-take-prava-lyudini

3) Після цього потрібно підготувати есе на одну із запропонованих тем (перелік тем можна завантажити за посиланням, яке міститься під цим оголошенням) та надіслати на електрону пошту rozumiemopravaludyny@gmail.com (обов'язково вказуйте тему листа «Конкурсне завдання»).Обсяг есе має складати не більше однієї сторінки формату А4.

Ваша кандидатура вважається зареєстрованою на участь у конкурсі, якщо ви отримали про це повідомлення від організаторів.

Контактна особа:

Денис Мурза - менеджер з дистанційного навчання та комунікації ВОП «Розуміємо права людини», моб. номер: 095-285-1099.

Просимо звернути увагу, що конкурсні документи повинні надійти не пізніше 10:00, 21 вересня 2015 року. Заявки, отримані пізніше зазначеного терміну розглянуті не будуть. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати до 25 вересня 2015 року.
Автор:
Розуміємо права людини

 Щоб завантажити теми для есе, перейдіть за посиланням:

http://edu.helsinki.org.ua/sites/default/files/userfiles/temy_dlia_ese_0.docx
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.