Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:00:25

В Прилуцькій дитячій колонії пропагували здоровий спосіб життя

22.01.2014   15:16Агенцiя

В Прилуцькій виховній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області були проведені триденні заходи, спрямовані на попередження ВІЛ/СНІДу та пропагування здорового способу життя серед неповнолітніх і молоді, які відбувають покарання в установі

Національні тренери програми «Вільний удар», представники Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» Костянтин Баранов та Олександр Чепур плідно працювали з вихованцями. Проектом «Вільний удар» в Прилуцькій виховній колонії передбачався тренінг для двох груп підлітків 14 – 18 років, які були відібрані відповідно віковим особливостям.

Тренінгова програма «Вільний удар» складається з інтерактивних елементів, групових дискусій та рухливих ігор, які сприяють індивідуальній  та психологічній допомозі засудженим, особливо у  питаннях  попередження скоєння ними нових злочинів і повернення в суспільство соціально-корисних громадян.

Проект реалізується Корпусом миру США в Україні та благодійною організацією «Грассрут Соккер». Метою даної програми є профілактика ВІЛ/СНІДу шляхом залучення молоді шкільного віку до занять спортом. Проект впроваджується за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерства економіки України; внесений до плану спільних заходів Інституту інноваційних технологій і змісту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Федерації футболу України з розвитку шкільного футболу.

Вихованці Прилуцької виховної колонії знають, що СНІД – страшна хвороба, яка руйнує імунітет людини. Не новина для них і те, що цю хворобу викликає вірус імунодефіциту людини, який проникає  в організм різними шляхами. Проте, під час лекції, яку провів Костянтин Баранов, хлопці дізналися не тільки про шляхи передачі інфекції та як правильно користуватися засобами профілактики, а й про фактори, що сприяють розповсюдженню ВІЛ/СНІДу серед засуджених. Набуті знання вони  продемонстрували під час тренінгових занять.

Під час занять вихованці висловлювали власні думки, з метою попередження зараження ВІЛ виробили власні правила, запропонували плакати під девізом «Знати, щоб захиститися».

В останній день свого візиту представники організації «Твій Світ» провели футбольний матч між двома командами, які приймали участь у тренінгах.
Після футбольного матчу учасники тренінгів зібралися в бібліотеці установи. Їм вручили дипломи за участь у програмі. Також вихованцям надали можливість добровільно пройти експрес-тестування на ВІЛ.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.