Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:03:08

Скільки коштів передбачено на автодороги Чернігівщини?

20.03.2018   08:25Агенцiя

На ремонт і утримання автомобільних доріг державного значення Чернігівщини цього річ із Державного бюджету виділено близько 484 мільйонів гривень.

З них понад 278 мільйонів гривень планується витратити на поточний середній ремонт дороги Київ – Чернігів – Нові Яриловичі, 75 мільйонів гривень – на трасу Кіпті – Глухів – Бачівськ, більше 25 мільйонів гривень – на Чернігів – Мена – Сосниця – Грем’яч, 39 мільйонів гривень – на Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин і 30 мільйонів гривень – на Талалаївка – Ічня – Тростянець – Сокиринці.

Крім того, більше 10 мільйонів гривень виділено на капітальний ремонт мостового переходу через струмок біля села Охоньки Прилуцького району (дорога Київ – Суми – Юнаківка) та близько 26 мільйонів гривень – на проектно-вишукувальні роботи майбутніх років.

Відповідне рішення затверджено розпорядженням Уряду.

Окрім вищезазначених доріг, в області ремонтуватимуть автошляхи місцевого значення, які з 1 січня передані зі сфери управління Державного агентства автомобільних доріг України до обласної державної адміністрації, зокрема, на баланс Управління капітального будівництва ОДА. Всього – 764 автошляхи загальною протяжністю майже 4,8 тисячі кілометрів.

На будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах Чернігівщини з Державного бюджету в 2018 році передбачено понад 426 мільйонів гривень.

На поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення – близько 193 мільйонів гривень, на експлуатаційне утримання – 145 мільйонів гривень. Ще 3 мільйони підуть на розробку проектно-кошторисної документації.

На капітальний ремонт вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах області планується витратити більше 34 мільйонів гривень, на поточний і середній ремонт – 51 мільйон гривень.

Перелік автодоріг загального користування місцевого значення області, які ремонтуватимуть цього року, нині погоджується з Державним агентством автомобільних доріг України. Найближчим часом він буде затверджений розпорядженням голови ОДА і оприлюднений.

«Додатково на розвиток дорожньої інфраструктури Чернігівщина планує отримати близько 300 мільйонів гривень за рахунок перевиконання митних надходжень. Точніше прогнозувати цю суму можна після затвердження щомісячних індикативних показників митних платежів. Минулого року за рахунок митного експерименту область отримала понад 203 мільйони гривень. Сподіваємося, що цьогоріч митні надходження дадуть змогу здійснити значний обсяг ремонтних робіт на автошляхах Чернігівщини», – зауважив голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч.


Довідка:
Митний експеримент, ініційований Кабінетом міністрів України і затверджений відповідною постановою від 16 вересня 2015 р., полягає у спрямуванні половини суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів, до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів. У 2015 році експеримент було запроваджено у чотирьох областях країни – Волинській, Одеській, Львівській, Чернівецькій, а в 2016 році – ще й у Києві. У 2017 році експеримент було поширено на всі області країни.



Прес-служба облдержадміністрації 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини