Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:15:36

Триває підготовка житлово-комунального господарства області до зими

28.05.2015   10:07Агенцiя

Щойно закінчився опалювальний сезон, а підприємства житлово-комунального господарства області вже розпочинають підготовку до нового.

Про те, як тривають ремонтні роботи на об’єктах житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу говорили на першому у цьому році засіданні обласного оперативного штабу, яке відбулось 27 травня під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Леоніда Сахневича. У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, теплопостачальних підприємств м. Чернігова та підприємств електро-, газопостачання, заступники міських голів Чернігова, Ніжина, Прилук.

Минулий опалювальний сезон, за словами Леоніда Сахневича, вдалось пройти достойно, без особливих ускладнень: всі мешканці області отримували тепло, електричну енергію та газ.

— Для забезпечення належного рівня підготовки маємо спільно працювати і вирішувати проблемні питання, що виникають, — підкреслив він.

Характеризуючи рівень готовності до роботи в осінньо-зимовий період, в.о. директора Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації В’ячеслав Сальников зазначив, що в області розроблено та затверджено комплексний план заходів.

На сьогодні вже підготовлено до зими 98 котелень, більше 67 кілометрів теплових мереж, 567 житлових будинків. Рівень готовності в цілому становить близько 11%. По підприємствах паливно-енергетичного комплексу стан виконання підготовчих робіт в середньому складає 35-40 % від річного плану.

За даними ПАТ «Чернігівобленерго» рівень розрахунків за спожиту електричну енергію в регіоні становить близько 96%. Потребують покращення розрахунки населення та бюджетних установ з ПАТ «Чернігівгаз». Так, за їх даними, у 2015 році населенням та бюджетними установами спожито природного газу на загальну суму 398 мільйонів гривень, а сплачено – 361 мільйон гривень. Аналогічна ситуація і з підприємствами теплоенергетики та котельнями промислових підприємств, що надають теплову енергію. Рівень розрахунку за використаний газ тут складає 95%.

За інформацією керівників теплопостачальних підприємств регіону, серед проблемних питань, що потребують нагального вирішення, залишаються: дебіторська заборгованість споживачів за послуги теплопостачання, заборгованість з різниці у тарифах по тепловій енергії для потреб населення та бюджетних установ, недосконалий алгоритм розчеплення грошових коштів, які надходять на рахунки підприємств, та відсутність обсягів природного газу для забезпечення гарячого водопостачання населенню.

За результатами засідання, перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич поставив завдання керівникам теплопостачальних підприємств, паливно-енергетичного комплексу щодо розроблення планів заходів, спрямованих на забезпечення безаварійної роботи систем електро-, тепло-, газопостачання. Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації необхідно забезпечити організацію та проведення упродовж липня – вересня поточного року комісійних обстежень рівня готовності в населених пунктах області об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовому періоді 2015-2016 роках.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини