Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:09:13

Вечір Моцарта на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру

22.06.2018   07:44Агенцiя

19 червня на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм знову звучали твори Вольфганга Амадея Моцарта.

Цього разу - у виконанні  Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” під управлінням художнього керівника та головного диригента, Заслуженого діяча мистецтв України  Миколи Сукача.

Солірували: Заслужений артист України Микола Сук (фортепіано, США), Ольга Шадрина (фортепіано, м.Чернігів), Кирило Бондар (скрипка, м. Київ) та Валентина Буграк (альт, м.Київ).

Музиканти виконали концерт для двох фортепіано з оркестром мі-бемоль мажор і концертну симфонію для скрипки та альта з оркестром мі-бемоль мажор.

Вже традиційно, перед початком концерту до слухачів звернувся Микола Сукач. Маестро поділився своїм баченням та особистим ставленням саме до цих безсмертних творів Моцарта.  За словами пана Миколи, він 25 років диригує ці концерти з різними оркестрами. Особливо митець закоханий у концертну симфонію великого австрійського композитора, яка усі ці роки немовби супроводжує його по життю. Якщо перший твір, за словами диригента, не має якогось, так би мовити, штучного наповнення стосовно тонального плану, то другий -  є дуже незручним для струнних інструментів. Тому що ці інструменти налаштовані до більш мажорних тональностей.

Незважаючи, що обидва твори написані у 1779 році, вони, як розповідає Микола Сукач, мають кардинально іншу музичну естетику. Концерт для двох фортепіано з оркестром є своєрідним діалогом, чи, навіть, змаганням двох інструментів з оркестром, то концертна симфонія для скрипки та альта з оркестром має більш філософський контекст. І це, напевне, тому, що незадовго до написання симфонії у Моцарта померла мати. Саме тому цей твір з усією впевненістю можна вважати реквіємом.

Чернігівська публіка досить приязно зустріла виконання обох концертних творів, про що свідчили тривалі овації і вихід музикантів на сцену “на біс”.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини