Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:52:53

Батурин знову отримує дарунки зі славного Львова

19.04.2017   14:27

18 квітня у Національному історико-культурному заповіднику «Гетьманська столиця» стартував XІV тур акції «Подаруй «Гетьманській столиці» експонат».

Цьогорічний початок Акції був одним із найпотужніших в історії її проведення завдяки львів’янину Тарасу Лозинському, щирому та щедрому другу Гетьманської столиці. З 2003 року Тарас допомагає заповіднику формувати фондову збірку, саме йому завдячуємо іконами «Богоматір», кінець ХVІІ ст., «Богоматір Одигітрія», 1677 р., «Введення в храм» ХVІІІ ст., «Знамення» ХІХ ст.; портретом гетьмана Івана Мазепи авторства Богдана Лепкого та багато-багато іншим.

Цього року до фондів заповідника Тарас Лозинський передав предмети кінця ХІХ ст.: люстру на 12 свічок та унікальний жбан на 40 літрів.

Тарас Лозинський зацікавлює ентузіазмом і своїх друзів. До Акції вирішив долучитися і Роман Петрук, житель міста Львова, художник – кераміст та скульптор. Паном Романом до фондів було передано авторські керамічні вироби, декор церковного інтер’єру та іконостасу кінця ХІХ століття, унікальні ікони XVII- кінця ХІХ століття.

Щиро дякуємо львів’янам за щедрі дарунки! Вже готуємо виставку подарованих ікон у Каплиці палацу Кирила Розумовського. І плануємо це зробити до 23 травня 2017 року, до дня загибелі Великого українця Бориса Возницького, участь якого у першій музеєфікації палацу була вирішальною і який у рідному Львові має таких гідних послідовників.

Хай внесок львів’ян у скарбницю Гетьманської столиці стане прикладом для всіх, хто зацікавлений у збереженні та примноженні нашої автентичності та самобутності.


Національний Заповідник Гетьманська Столиця

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини