Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:50:32

"Далі буде…". Чернігівський художник репрезентував свої роботи у Варшаві

07.12.2015   17:16Агенцiя

У Варшаві художник із Чернігова Юрій Мазуренко репрезентував сучасне українське мистецтво, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Два десятки його робіт до 18 грудня можна буде оглянути в Українському домі польської столиці.

На виставці побувала спецкор IA ZIK у Варшаві Оксана Денисюк.

За словами митця, це 21 робота різних періодів чи етапів його життя й творчості. «Насправді я ніколи не думав над тим, щоб поділити свою творчість на різні віхи. Просто є картини, написані у кінці 90-их – скажу чесно, там не такі яскраві кольори не тому, що 90-ті були сірими та смутними – просто інших фарб тоді не було і навіть той акрил чи олію дістати було доволі складно. Є тут і дві геть свіжі роботи – варшавські, так би мовити, створювались вони вже тут», – розповідає під час відкриття персональної виставки Юрій Мазуренко.

Картини з нового, варшавського етапу на презентації просто таки ще пахли фарбами – художник закінчував роботу за кілька годин до презентації своїх творів.

Кожна робота, як говорить сам автор, це відображення його реакцій на певні події в Україні та світі. Тут рефлексії на Майдан та Революцію гідності, роздуми над сенсом життя та ніжність майбутнього. Польський глядач із розумінням сприймає усі ці речі, відтак виставка робіт українського художника дуже сподобалась присутнім.

«Надзвичайно цікаві роботи, вони особисто мене спонукали задуматись над простими і складними речами водночас – хто ми, для чого тут, як бачимо світ і як його бачать інші. Емоційно та яскраво», – ділиться враження відвідувачка Беата Молік.

А у саму ж назву художник вклав доволі символічний зміст. «В англійський варіант to be continued... я не можу вкласти все те, що мені хотілося б. А ось українською «далі буде…» – це дуже широко, глибоко і потужно», – додає автор та зізнається, що варшавська виставка надихнула й далі везти та показувати європейцям сучасне українське мистецтво. Наступний майданчик – Гамбург.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.