Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:10:09

В Україні опублікований закон про заборону російських серіалів

06.04.2015   12:01Агенцiя

В Україні сьогодні, 6 квітня 2015 р., офіційно опублікований закон № 159-VIII "Про внесення змін у деякі закони України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України", який передбачає заборону російських серіалів. Відповідний документ опублікований у парламентській газеті "Голос України".

Закон вступає в силу через 2 місяці після його публікації.

Закон передбачає внесення змін у законодавство про кінематографію про заборону публічного використання (трансляції, покази в кінотеатрах і т. д.) будь-якої аудіовізуальної продукції, яка шкодить національній безпеці України, зокрема прославляє збройні формування держави-окупанта.
"В Україні забороняється розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора і їх окремих дій, що створюють позитивний образ працівників держави-агресора, працівників радянських органів державної безпеки, які виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України. Передбачений попереднім абзацом заборона поширюється на поширення і демонстрацію будь-яких фільмів незалежно від країни походження, виробництва після 1 серпня 1991 р.", - йдеться в законі.

Також забороняється "трансляція інформаційних, музичних, розважальних, спортивних, навчальних, рекламних і будь-яких інших програм і передач, вироблених починаючи з 1 січня 2014 р. фізичними та юридичними особами Російської Федерації, а також тих, які пропагують (включаючи подачі позитивної інформації) діяльність правоохоронних органів, збройних сил, інших військових або силових формувань РФ".

Нагадаємо,5 лютого 2015 р. народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 1317 "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України (друге читання)". За відповідне рішення проголосували 259 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Президент України Петро Порошенко підписав цей закон 2 квітня.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.