Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:57:01

Прилуки зустріли теплими обіймами Молодіжний театр

08.12.2014   13:16

Останнім часом вистава «СТІЛЬЦІ» Чернігівського Молодіжного театру успішно мандрує по театральному простору України.

З часу створення вона завітала до Києва, Одеси, Кременчуга і 30 липня відвідала місто Прилуки. Невеликий екскурс: виставу створив молодий режисер Євгеній Сидоренко (актор театру), це його дипломна робота, закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. К.Карпенка-Карого, режисура. Виставу творили в «Майстерні актора» при Молодіжному театрі, у ній беруть участь провідні актори театру - Роман Покровський і Юлія Матросова.

Так ось, повертаючись до Прилук, мало хто знає, але Прилуки можна сміливо назвати театральним містом. У них постійно проходять театральні фестивалі і, навіть, є своя будівля театру (нині Міський Палац Культури). І саме завдяки новому директору цього МПК Артемію Аніщенко, кожну неділю проходять ТЕАТРАЛЬНІ ВЕЧОРИ, в яких беруть участь абсолютно різні театри, театральні студії.

Як зазначив Артемій Аніщенко: «Театральні вечори ставлять за мету повернути прилучанам присутність театру в місті та інтерес до нього, дати можливість культурно проводити вечір вихілного дня, а також зібрати кошти для Прилучан воїнів АТО».

Справа ця потрібна і приємно, що команда із Чернігова зробила свій невеликий внесок у цей грандіозний проект. Вистава «Стільці» була 100 відсотковим експериментом для всіх: і для режисера, і для працівників МПК. Режисер змусив попрацювати робітників сцени в зовсім іншому ритмі (до якого вони були не зовсім готові). Викрутили по максимуму, підготували майданчик як треба – на вищому рівні (за що всім магарич).

«СТІЛЬЦІ» Ежена Іонеско для Прилук перша зустріч з ТЕАТРОМ АБСУРДУ, було приємно, що МАЛУ СЦЕНУ глядач заповнив повністю і в основному це була молодь, яка уважно слідкувала за акторами і була занурена в атмосферу вистави, що підтверджувала повна тиша в залі і бурхливі оплески.

Після вистави відбулася прес конференція, на якій приємно здивували підготовлені журналісти, що з захопленням задавали питання і намагались розшифрувати код, який режисер заклав у виставу.

Тож «ТЕАТРУ БУТИ» на такій благословенній землі, дай Бог щоб все вийшло, а ми завжди підтримаємо, бо робимо одне діло.

 

Микола Бичук
 

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.