Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:11:35

Чернігівський Молодіжний театр відкриває ювілейний тридцятий сезон

19.09.2014   10:16Агенцiя

Навіть у скрутні для країни часи мистецтво має жити, переконані актори. Сезон відбудеться, хоча і довелося внести певні корективи, стверджує керівник Геннадій Касьянов. І як завжди на відвідувачів театру чекатимуть приємні сюрпризи. Тридцятий сезон відкриває прем’єра «Матінка Кураж та її діти» за Бертольдом Брехтом.

Якщо, за класиком, «театр починається з вішалки», то Молодіжний починається з виставки. До відкриття тридцятого сезону у холі глядачів зустрічає експозиція цікавих і досить незвичних робіт Асана Султанова. Архітектор за професією і митець за покликом душі, він працює у власній новаторській техніці.

Помилувавшись образотворчим мистецтвом у холі, глядачі потрапляють до зали і поринають у світ мистецтва театрального. Ювілейний сезон відкривають прем’єрою – Бертольд Брехт, «Матінка Кураж та її діти». У театрі кажуть, що запланували цю роботу досить давно, коли й думки не мали, що в наші часи, в нашій країні вона стане особливо актуальною. Дія відбувається у Німеччині під час Тридцятирічної війни. Власне «війна» і є головною темою п’єси, а точніше ставлення різних персонажів до неї. Твір Бертольда Брехта досить складний, але дуже філософський і певною мірою повчальний. Як завжди, Молодіжний театр пропонує своє оригінальне бачення.

У виставі «Матінка Кураж та її діти», що відкриває тридцятий сезон Чернігівського молодіжного театру, задіяна майже вся акторська трупа. Особливий підхід у цій постановці і до музичного оформлення – актори співають і грають на інструментах, але досить оригінально.

Тож, навіть у скрутні часи, мистецтво завжди допомагає народу. У цьому випадку – це не просто шаблонна фраза. На відкритті тридцятого сезону у «Молодіжному театрі» збиратимуть кошти на потреби армії, зокрема, для бійців тринадцятого та сорок першого чернігівських батальйонів.


http://chodtrk.com.ua/?p=17322

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.