Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:16:31

"Свіжий" "Літературний Чернігів"

07.07.2014   08:04Агенцiя

Щойно побачив свіжий номер журналу «Літературний Чернігів», присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. Відкривається він його поезією «Мені однаково, чи буду…»

Часопис публікує вірші Олександра Гадзинського, Миколи Ткача, Миколи Холодного, Володимира Сапона, Олени Марченко, Олександра Самійленка, Станіслава Реп’яха, Володимира Сенцовського, Миколи Ткаченка, Олесі Білоцвіт, Станіслава Шевченка, Анатолія Шкуліпи, оповідання «Повернення» Юрія Багрянцева та «Така твоя доле, Тарасе…» Володимира Сапона, добірку творів учнів старших класів Чернігівщини (переможців всеукраїнського конкурсу «Розкрилля душі») про життя і немеркнуче слово Кобзаря.

У літературознавчій Шевченкіані подаються студії Руслани Галицької «Тарас Шевченко: геній і мова», Олени Моціяки «Динаміка художніх проекцій поета у творчості Т. Шевченка», Михася Ткача «Чи була спроба поліції заарештувати Т. Шевченка в Бігачі?», Володимира Сапона «За гусара замовимо слово», Миколи Ткача «Ще треті півні не співали», Василя Буденного «Сповідальна розмова». Рецензується книжка Олександра Деко «Шевченківський календар».

Також журнал друкує новелу Михася Ткача «Посмішка Ганни» та знайомить з уривком з повісті Володимира Ворони «Вічний дух Десни», поезії Олександра Ярового, Людмили Садової та Валерії Лазебної, оповідання «Вечірня заграва» Ганса Бендера (переклад з німецької Андрія Євси).

Подаються статті Володимира Кузьменка «Більше працював, ніж жив…» (до 150-річчя від дня народження Бориса Грінченка) і Сергія Кривенка «Психологізм малої прози Михайла Могилянського», з рецензіями виступають Петро Сорока, Микола Ткач, Ольга Чернякова, Віталій Леус, Олександр Забарний. Олександр Олійник продовжує публікацію «Автори «Сонячних кларнетів». У «Сторінці для дітей» виступає з віршами Лариса Ткач.

На кольоровій вкладці — картини чернігівської художниці Віри Жлудько.

Журнал надруковано за фінансової підтримки Чернігівської облдержадміністрації.

 

Володимир Миколаєнко

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.