Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:45:52

Постановка рок-опери “СТІНА” силами музично-драматичної концесії “ПерсонА38”

20.02.2013   08:34Агенцiя

На початку 2012 року директор музично-драматичної концесії “ПерсонА38” анонсував чернігівським поціновувачам класичного року про початок роботи по створенню рок-опери “СТІНА” за мотивами легендарної “The Wall” англійського гурту “Pink Floyd”.

Влітку того ж року, учасники концесії провели 14-ть промо-виступів “СТІНИ” в районних центрах чернігівської області. Глядачі дуже тепло зустрічали ці виступи, однак, через відсутність драматургії частина композицій (їх змістовне наповнення) були не зрозумілими.

“СТІНА” – глибоко філософський музичний твір, який розповідає глядачам про “стіни”, що будує навколо себе людина аби відсторонитися від загроз зовнішнього світу, а також про “стіни”, які будує “СИСТЕМА” навколо ОСОБИСТОСТІ.
Ідейний натхненник “The Wall” бас-гітарист гурту “Pink Floyd” Роджер Уотерс вклав у композиції свої власні відчуття, переживання подій, які відбувалися з ним у дитинстві, юності та молодості.

Головний герой цього твору – рок-музикант на ім’я Пінк. Цеглинами “СТІНИ”, яка утворилася навколо Пінка та відгородила його від зовнішнього світу стали: загибель батька у Другій світовій війні, надмірна опіка з боку матері, жорстоке поводження вчителів у школі, зрада дружині, пристрасть до алкоголю та наркотиків, хворобливе уявлення про власну велич.

Знаходячись у зеніті слави, Пінк відчуває себе одиноким, спустошеним, розчавленим. Одного дня він втрачає сенс життя і робить спробу покінчити з життям. В останню мить його рятують лікарі.

Після невдалої спроби самогубства Пінк перетворюється на жорстокого, одержимого тирана, який ладен знищити половину людства. Хвороблива уява звеличує його “его”!
Чи зможе Пінк зруйнувати “СТІНУ” самотності, зневіри, жорстокості? Чи буде він прощений самим собою та соціумом – розповість рок-опера “СТІНА”.

В даний момент часу сценаристом музично-драматичної концесії “ПерсонА38” написано сценарій рок-опери, який буде зрозумілий навіть необізнаному з цим твором та англійською мовою глядачеві. Вокалісти концесії відвідують уроки з англійської мови, вчаться навичкам акторської майстерності, на чолі з хормейстером Інною Присекайло розібрали по партіях 11-ть з 24-х композицій.

Музиканти, під керівництвом бас-гітариста концесії Андрія Шенгерей розписали гітарні, клавішні партії.

Щотижня проходить не менше трьох вокальних та музичних репетицій.
Слід відзначити, що більшість учасників концесії – талановита молодь м. Чернігова віком від 14 до 24 років. Талант є! Наполегливість є! Однак, поки що, не вистачає досвіду. Тому беремо за правило запрошувати на відкриті репетиції більш обізнаних, досвідчених музикантів: Сергія Галамагу, Юрія Коломійця та інших, аби керуючись їх знаннями та досвідом створити дійсно ХОРОШИЙ, цікавий музично-драматичний твір.
Одне з фундаментальних гасел учасників музично-драматичної концесії “ПерсонА38” – ми прагнемо нових знань, ми схильні до навчання!

Базова цінність учасників – творча реалізація ОСОБИСТОСТІ!

Паралельно з вокальними, музичними, акторськими заняттями (репетиціями) іде оновлення звукової та світлової апаратури. Нещодавно організація МГО ЦПМ “Апельсин” придбала новий мікшерний пульт “Allen@Heaht PA 28”, готуємося до придбання моніторних ліній та потужних ламп статики, виготовлюються блоки “стіни” 7 метрів завдовжки та два метри заввишки, монтуються відеоряди та інсталяції рок-опери.

Всі ці компоненти створять ХОРОШИЙ музично-драматичний твір, який стане подією 2013 року в м. Чернігові.

Масштабна прем’єра запланована на 14 вересня 2013 року, можливе місце проведення – міський Парк відпочинку “Літній театр”.

Слідкуйте за розвитком подій, нова (свіжа) інформація про підготовку рок-опери буде надходити щотижня.

Запрошуємо до лав концесії молодих, талановитих, готових розвиватися та наполегливо працювати: гітаристів (акустична гітара), саксофоніста, баяніста та вокалістів (юнаків та дівчат).


Директор концесії Станіслав Тавлуй-бей Придеснянський

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.