Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 18 квітня, 19:42:00

Презентація монографії "Охорона культурної спадщини історико-культурними заповідниками Чернігово-Сіверщини

15.05.2017   12:00Агенцiя

15 травня о 12.00 презентація монографії у Чернігові, у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Колегіумі, на Валу) "Охорона культурної спадщини історико-культурними заповідниками Чернігово-Сіверщини". За загальною редакцією С.Ю. Зозулі.

Колективна монографія
Колектив авторів: Буренко В.М., Жукова С.П., Заліський О.С., Заліський С.В., Зозуля С.Ю., Кербут Т.В., Кіяшко Л.Г., Коваленко О.Б., Малик Є.І., Непотенко І.В., Руденок В.Я., Сторчака Н.І., Титова О.М., Тупик С.В., Федорченко А.А.
У колективній монографії висвітлюється історія й основні напрями діяльності історико-культурних заповідників, що знаходяться на території Чернігово-Сіверщини. Особлива увага акцентується на пам’яткоохоронній діяльності заповідників і популяризуванні пам’яток культурної спадщини, що знаходяться в їх підпорядкуванні.

Книга видана під грифом Північно-Східного регіонального відділення Центру пам’яткознавства НАН України і УТОПІК видавцем Олегом Філюком. Розділи монографії висвітлюють пам’яткоохоронну діяльність Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», Національного історико-культурного заповідника «Качанівка», Державного історико-культурного заповідника у м. Путивлі, Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» (м. Батурин), Національного заповідника «Глухів» та Історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч».

Видання розраховане як для науковців, дослідників українського пам’яткознавства та музеєзнавства, так і для широкого кола читачів, що цікавляться вітчизняною історією та старожитностями.

Останні новини Чернігівщини

Традиційна кухня: 7 українських страв квітня

Традиційна кухня: 7 українських страв квітня 12:36

Для нашого регіону характерна велика кількість рослинної їжі. Українська кухня — це варіння, тушкування, запікання, смаження, пряження.

Смачні рецепти вихідного дня: сирна паска

Смачні рецепти вихідного дня: сирна паска 12:19

За два тижні Великдень. А отже, варто продумувати страви, які будете готувати. Пропонуємо рецепт сирної паски, що традиційно готується на свято Великодня.

Гороскоп на наступний тиждень з 19 по 25 квітня

Гороскоп на наступний тиждень з 19 по 25 квітня 11:50

Гороскоп для всіх знаків зодіаку на наступний тиждень з 19 по 25 квітня 2021 року

18 квітня - Міжнародний день пам’яток та історичних місць

18 квітня - Міжнародний день пам’яток та історичних місць 10:14

Цей День встановлений в 1983 році Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам’ятників і визначних місць (ІКОМОС), створеної при ЮНЕСКО. Відзначається з 18 квітня 1984 року.