Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 22:03:03

Конкурс для громад Чернігівщини. Створення публічних просторів

21.02.2024   10:00Агенцiя

Запрошуємо прикордонні територіальні громади Чернігівщини отримати можливість облаштування публічних просторів. Її надає команда громадської організації Агенція міських ініціатив / АМІ.

В області досі замало публічних просторів, де місцеве населення може проводити важливі освітні, соціальні, культурні, психологічні, безпекові та інші заходи.
Роками створення таких локацій не було першочерговим завданням для органів місцевого самоврядування. Лише останнім часом влада та активне населення громад почали шукати такі можливості. І це одна з них.
«Я постійно говорю представникам/цям ОМС, що з місцевими мешканцями/ками треба будувати ефективну комунікацію та налагоджувати взаємозв'язок «влада-громада». Завдяки спільному створенню публічних просторів органи місцевого самоврядування отримають шанс згуртувати населення та залучити їх до прийняття участі у житті громади», — підкреслює виконавча директорка громадської організації Тетяна Романова.
👉Наразі команда «Агенції міських ініціатив» запускає конкурс для територіальних громад для участі у проєкті зі створення просторів. Долучитися можна, заповнивши реєстраційну форму за посиланням https://forms.gle/iKcuqt7PWFzMN1Qf6
Дедлайн подачі заявок: 29 лютого 2024 року.
Головні умови для створення просторів: мотивація органів місцевого самоврядування, громади є прикордонними та постраждалими унаслідок війни, вони готові до співфінансування, зможуть забезпечити сталість проєкту та відкритість приміщення для громадян, закріпити за простором відповідальних осіб.
У результаті аналізу заявок та інтерв'ювання з зацікавленими учасниками/цями, буде відібрано 5 громад, які отримають можливість створити круті локації. Кожна з них отримає фінансування у 280 тисяч гривень.
Проєкт "Створення публічних просторів у громадах Чернігівської області як інструмент посилення громадської участі" впроваджується громадською організацією "Агенція міських ініціатив" в межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», який адмініструється ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», що фінансується країнами партнерами.



ГО “Агенція міських ініціатив”

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини