Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 18:57:08

Чернігівська область: рятувальники з правоохоронцями проводять рейди щодо профілактики пожеж в екосистемах

29.08.2023   10:27Агенцiя

На території Чернігівщини фіксуються численні факти спалювання залишків сухої рослинності, необережного поводження з вогнем на прибудинкових, відкритих територіях і, як наслідок – пожежі в природних екосистемах та на територіях приватних домоволодінь.

Лише впродовж минулого тижня в екосистемах зафіксовано 21 пожежу, внаслідок яких одна людина загинула, ще одну травмовано. Площа пройдена вогнем склала 16 га.

З метою недопущення пожеж в природних екосистемах та надзвичайних подій співробітниками підрозділів Головного управління ДСНС, Національної поліції та лісокористувачами впродовж 26-27 серпня проведені профілактично-роз’яснювальні рейди на території 37 населених пунктів.

В ході цього населенню були роз’яснені правила пожежної безпеки та щодо дотримання вимог безпеки під час перебування на відкритих територіях, у лісопаркових зонах і поблизу торфовищ. Співрозмовникам наведені приклади та наслідки пожеж, причинами яких послужила людська недбалість, а також наголошено, що випалювання сміття, сухої рослинності та її залишків тягне за собою адміністративну і навіть кримінальну відповідальність. Слід зазначити, що під час превентивних заходів працівниками ДСНС та Національної поліції на порушників вимог законодавства складено 11 адмінпротоколів. Також було акцентовано увагу батьків на суворому контролі за розвагами дітей та недопущенні залишення їх без відповідного нагляду, адже залишившись на самоті вони можуть вигадати небезпечні ігри з сірниками й запальничками. За допомогою квадрокоптерів рятувальники здійснювали моніторинг стану пожежної безпеки на території області.

Під час проведення профілактичних рейдів громадянам були надані з цієї тематики профілактичні листівки та пам'ятки.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини