Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 17:04:09

Перші 100 медалей "За оборону Чернігова" отримають військовослужбовці

15.06.2023   17:32Агенцiя

Перші 100 медалей "За оборону Чернігова" вручать військовослужбовцям, які боронили наше місто.

Таке рішення погодили сьогодні, 15 червня, на засіданні виконкому Чернігівської міської ради.

   — На підставі протоколу робочої групи та згідно з поданими на розгляд документами даним рішенням пропонується нагородити перших сто Героїв: 65 — загинули, захищаючи Чернігів у 2022 році, 14  — отримали поранення, 21 — брав активну участь у бойових діях під час оборони Чернігова, —  повідомила начальниця відділу кадрової роботи Чернігівської міської ради Надія Рубашенко під час розгляду цього питання.

Медаль «За оборону Чернігова» є відзнакою територіальної громади міста Чернігова, якої можуть бути удостоєні особи, як військовослужбовці, так і цивільні, що упродовж лютого-квітня 2022 року тим чи іншим чином активно сприяли виконанню завдань, пов’язаних зі здійсненням заходів із забезпечення оборони міста.

На сьогодні до Чернігівської міської ради вже надійшли нагородні документи на 4715 претендентів, за поданнями ОК «Північ» (охоплює 16 військових частин), Нацгвардії, ТРО, Руху Опору. Документів щодо відзначення цивільних на розгляд не надходило.

    — Перші 100 вручимо найближчими тижнями, а далі будемо це робити з нагоди, наприклад, державних свят та пам'ятних дат, — повідомив в.о. міського голови Олександр Ломако. — В цьому році ми розраховуємо 1800 таких медалей зробити і у нас на це закладено фінансування. Ми будемо продовжувати і в наступному році для того, щоб військові, які відзначилися під час оборони Чернігова, отримали цю пам'ятну медаль від громади міста. Крім того, значну кількість таких медалей отримають волотери. Так само її отримають наші герої-тилу — комунальні служби, рятувальники, поліція, тільки там буде трохи змінений вигляд самої медалі.

    Ми пам'ятаємо, що в березні минулого року Чернігів отримав статус "Місто-Герой" і ми зрозуміли на скільки це стійке місто: завдяки єдності Збройних Сил України, простих чернігівців, всіх медиків, комунальних служб, волонтерів, людей, які допомагали один одному і місту вистояти. Цю сторінку нашої історії ми ніколи не маємо забувати. Вона буде золотими літерами вписана в усі підручники, які будуть видані в майбутньому, але зараз є велика кількість людей, які живуть у нашому місті, або рідні загиблих, і наш обов'язок, як влади міста, вшанувати їх такою нагородою.  

Порядок нагородження медаллю "За оборону Чернігова» регламентується Положенням про нагородження медаллю "За оборону Чернігова", затвердженим рішенням Чернігівської міської ради від 30 листопада 2022 року № 24/VІІІ-23 . Відповідно до Положення нагородження медаллю «За оборону Чернігова» може здійснюватися посмертно.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини