Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:38:16

Команда EGIS працює над діагностикою руйнувань через війну в межах Чернігівської області

17.05.2023   11:01Агенцiя

На Чернігівщині з робочим візитом перебувають представники спільного підприємства EGIS Villeset Transports/Dassault Systèmes/B4D&E, які реалізовують у регіоні пілотний проєкт «Виконання діагностики та розробки цифрової платформи для відновлення України».

Проєкт — частина Меморандуму з Чернігівською ОВА, підписаного наприкінці минулого року. Мета візиту — обговорити напрацювання та поділитися ідеями щодо точкових планів.

    «Сьогодні підписав розпорядження про Програму комплексного відновлення області. Мета дуже глобальна, тож без ефективного консультування та проєктного менеджменту не обійтися. Дякуємо вам за допомогу, адже діагностика руйнувань на Чернігівщині і стане частиною цієї масштабної програми», — наголосив під час зустрічі з експертами EGIS начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

На важливості такої співпраці акцентувала заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталія Козловська, яка долучилася до обговорення. Як зазначила заступниця міністра, законодавчо передбачено розроблення органами місцевого самоврядування і обласними державними адміністраціями програм відновлення територій, які зазнали системних перетворень через війну (маються на увазі руйнування, переселення людей, міграція економічної складової тощо). Тому зараз потрібно розробити узагальнений підхід до втілення таких програм з урахуванням як прямих, так і непрямих збитків.

За словами представників EGIS, основним результатом реалізації проєкту буде комплекс заходів із діагностики руйнувань від війни в межах Чернігівської області, розроблення комплексної оцінки постраждалих територій та оцінки потенційної вартості реконструкції. А ще — проведення містобудівної діагностики Чернігова (розроблення стратегічного майстерплану пріоритетного району міста, створення проектів QIP «Проєкт швидкого впливу»).

З виконанням цих завдань має допомогти система штучного інтелекту, яка на основі високоякісних знімків надасть попередні обрахунки щодо вартості. Однак, на цьому етапі мають допомогти місцеві фахівці, які розуміють ситуацію зсередини. Тож у ході роботи спільно аналізуватиметься кожен пункт.

Усі розробки відображатимуться на 3D-платформі. Зокрема, обласний центр матиме свою цифрову модель, яку можна буде використовувати для подальшого планування і напрацювання різних сценаріїв. Експерти EGIS зазначили, що узагальнена діагностика вже є. Але для її деталізації та ретельного аналізу потрібна інформація щодо наявних мереж та стану комунікацій, а також місцеве бачення щодо напрацювання так званих проєктів швидкого впливу (з порівняно невеликим бюджетом, але значним ефектом для самого міста). З їх реалізацією команда EGIS також готова допомогти.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини