Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:57:39

Відновлення Чернігівщини: команда EGIS працює над 3D-моделлю обласного центру

07.04.2023   10:32Агенцiя

Декілька місяців команда Спільного підприємства EGIS Villeset Transports/Dassault Systèmes/B4D&E працює над консалтинговими послугами «Проведення діагностики та розробка цифрової платформи для відновлення України. Пілотний проєкт у Чернігівській області». За словами представників проєкту, його головна мета – створити ефективний інструмент для подальшої роботи щодо відновлення об’єктів, пошкоджених/зруйнованих внаслідок військової агресії.

Етапи реалізації цієї ініціативи команда проєкту обговорила під час онлайн-зустрічі з першим заступником начальника ОВА Костянтином Мегемом. Участь у ній також узяв начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

Загалом проєкт передбачає три етапи: діагностика руйнувань в області з калькуляцією витрат на відбудову; діагностика обласного центру з точки зору міського будування; підготовка стратегічного генерального плану одного з районів Чернігова.

Наразі фахівці працюють над виконанням другого етапу — діагностика Чернігова. Вона включатиме не лише фіксацію руйнувань, а й аналіз того, як взагалі живе місто з наявною інфраструктурою, який вплив має на найближчі громади тощо. Вся інформація буде закладена в 3D-модель, яку можна буде використовувати для детального планування проєктів у майбутньому.

До слова, платформа, на якій розробляється 3D-модель, — надійна та захищена.  

Готову модель розробники планують презентувати під час зустрічі з місцевими фахівцями орієнтовно на початку травня. Тоді ж — разом обрати ділянку, для якої відпрацюють генплан. Іноземні партнери наголосили, що на основі експертного аналізу та бачення місцевих зможуть визначитися, як рухатися далі.

Насамкінець реалізації ініціативи спільно будуть відпрацьовані так звані проєкти швидкого впливу — з порівняно невеликим бюджетом, але значним ефектом для самого міста. У майбутньому вони будуть презентовані французькому уряду для розуміння, куди вкладати кошти і що фінансувати в найкоротші терміни.

Перший заступник начальника ОВА подякував за проведену роботу.

    «Ми зацікавлені в якнайшвидшій реалізації проєкту. Адже результатом співпраці бачимо потенціал міста Чернігова та області в цілому, що в подальшому дасть поштовх для залучення інвестицій на відновлення та розвиток. Зі свого боку, максимально сприятимемо у наданні потрібної інформації, в тому числі щодо мережі та стану комунікацій», — зазначив Костянтин Мегем.

Нагадаємо: проєкт підтримується урядом Франції за рахунок гранту від Казначейства Франції.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.