Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:48:48

Ми зібралися вирішити питання, які тягнуться роками та десятиріччями: Дмитро Іванов про засідання екоштабу

23.10.2021   18:24Агенцiя

В обласній державній адміністрації продовжують шукати способи вирішення проблем із довкіллям Чернігівщини.

Цього разу на розгляд штабу з координації роботи щодо протидії екологічним загрозам та порушенням вимог природоохоронного законодавства на території області винесли два питання.

Перше — про діяльність підприємств-забруднювачів водних об’єктів області та дотримання ними вимог законодавства. Держекоінспекція перевірила чотири із 12 об’єктів, які необхідно проінспектувати. Порушення є на всіх чотирьох підприємствах.

Також, нагальною проблемою, за словами Сергія Жука, начальника Державної екологічної інспекції в області, є систематичне невиконання вимог служби керівниками громад. Є факти порушень, проте немає їх вирішення на місцевому рівні.

Друге — результати здійснення державного нагляду з охорони земель. За останні 9 місяців інспекторами головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області проведено таких 589 перевірок та виявлено 342 порушення. Проте недостатнє  фінансування та обмеженість кадрових ресурсів стримує роботу служби.

Принагідно Дмитро Іванов, заступник голови ОДА та заступник голови штабу, нагадав і про програму «Питна вода Чернігівської області на 2022-2026 роки», яку підтримали депутати на учорашньому сесійному засіданні обласної ради. Вона передбачає будівництво 95 свердловин глибиною 80-150 метрів (канівсько-бучацький водоносний горизонт).

Щоб забезпечити місцевих жителів якісною питною водою, облдержадміністрація та зокрема екологічний штаб буде тримати на контролі виконання всіх заходів, передбачених програмою.

Ще одна невирішена проблема – очисні споруди-довгобуди.

— Позиція облдержадміністрації – передати ці об’єкти громадам, які повинні нарешті завершити будівництво. А ми зі свого боку надамо їм всебічну допомогу та підтримку, - підсумував заступник голови ОДА.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.