Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:33:18

Прокуратура у суді довела незаконність передачі майнового комплексу на Донеччині на підставі підробленого судового рішення

12.10.2021   11:51Агенцiя

Постановою Верховного Суду підтверджено обґрунтовану позицію Чернігівської обласної прокуратури стосовно незаконності передачі у власність ТОВ «Азовська продовольча компанія» вартісного майна на підставі підробленого судового рішення.

Органами прокуратури з’ясовано, що постановою Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області від 10.03.2015 задоволено адміністративний позов ТОВ «Азовська продовольча компанія», яким зобов'язано реєстраційну службу Ніжинського міськрайонного управління юстиції у Чернігівській області зареєструвати за товариством право власності на нерухоме майно ДП ДАК «Хліб України» «Новоайдарський елеватор» на підставі рішення Київського райсуду м. Донецька від 20.06.2014.

У подальшому, за договором купівлі-продажу від 08.06.2015 майновий комплекс перейшов у власність ТОВ «Сівік Альянс Груп».
Разом з тим, рішення Київського райсуду м. Донецька від 20.10.2014 про визнання права власності на майно судом не ухвалювалося та в Єдиному державному реєстрі судових рішень відсутнє.
Як висновок, ТОВ «Сівік Альянс Груп» придбало спірне майно, що належить державі в особі Кабінету Міністрів України, за договором купівлі-продажу від 08.06.2015, укладеним із ТОВ «Азовська продовольча компанія», якою право власності зареєстровано на підставі сфальсифікованого рішення Київського райсуду м. Донецька від 20.10.2014.

За фактом заволодіння посадовими особами ТОВ «Азовська продовольча компанія» цілісним майновим комплексом ДП ДАК «Хліб України» «Новоайдарський елеватор», а також незаконної передачі його у користування третьої особи, 10.11.2015 розпочато кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, що розслідується Генеральною прокуратурою України.

У ході досудового розслідування кримінального провадження з’ясовано, що при виготовленні рішення від 20.06.2014 невстановленими особами використано підроблену печатку суду.
З урахуванням наведеного, підтверджений експертом факт фальсифікації судового рішення використано Чернігівською обласною прокуратурою в якості нововиявленої обставини та підстави для перегляду постанови Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області від 10.03.2015.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини