Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:16:46

Протягом нерестової кампанії у порушників вилучено понад 800 кілограмів незаконно добутої риби та понад 13 кілометрів сіток

02.07.2021   08:12Агенцiя

З 1 квітня по 29 червня на водоймах Чернігівської області тривала нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Попри проведену широкомасштабну роз’яснювальну роботу з населенням щодо дотримання Правил рибальства у період нересту, браконьєри продовжували вчиняти правопорушення на водоймах.

Так, протягом нерестової кампанії Чернігівським рибоохоронним патрулем було виявлено 578 порушень Правил рибальства. Зокрема, викрито 167 грубих порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них дев’ять з ознаками кримінальних правопорушень. Також складено 318 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та п’ять - за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено 88 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 373 кг риби та 447 од. сіток, загальною довжиною 8 747 метрів.

«Всього у порушників протягом нересту вилучено 813 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 672 од. заборонених знарядь лову, в тому числі 649 од. сіток, загальною довжиною 13 276 метрів. Накладено штрафів на суму 61 180 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 146 638 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Нагадаємо найрезонансніші правопорушення, що були викриті Чернігівським рибоохоронним патрулем у ході спільних рибоохоронних рейдів разом з представниками Національної поліції області під час нерестової заборони на вилов водних біоресурсів.

Так, четвертого квітня на озері поблизу с. Ушня Менської громади Корюківського району викрито двох місцевих мешканців, які виловлювали рибу за допомогою заборонених знарядь лову – 2 од. сіток поріжних. В протизаконний спосіб порушники добули 10 кг риби: плітка - 47 екз., окунь - 25 екз., лящ - 15 екз., щука - 9 екз., краснопірка - 4 екз., плоскирка - 3 екз. та білизна - 2 екз. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 10 914 грн.

17 травня 2021 року на р. Борзенка, поблизу м. Борзна Борзнянської громади Ніжинського району, виявлено місцевого жителя з 8 од. сіток поріжних та 21 кг незаконно добутої риби: карась золотий (червонокнижний) – 64 екз., карась сріблястий – 28 екз. та лин – 3 екз. Збитки склали 21 953 грн.

13 червня на ставку поблизу смт Парафіївка Парафіївської громади Прилуцького району місцевий житель за допомогою 6 од. "ятерів" виловив 743 екз. молоді карася сріблястого, загальною вагою 12 кг. Завдано збитків у розмірі 12 631 грн.

На місце вчинення правопорушень викликались слідчо - оперативні групи районних відділів поліції ГУНП в Чернігівській області. На правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Нацполіцією відомості про кримінальні правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини