Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:30:18

Обговорили питання управління водними ресурсами

10.04.2021   10:04Агенцiя

Відбулося засідання обласної комісії з питань управління водними ресурсами та розвитку водного господарства. Його провів заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко.

Участь у засіданні взяли представники Деснянського басейнового управління водних ресурсів, сектору Держводагентства в області, Державної екологічної інспекції України в області, ТОВ «Агроресурс-2006» та профільних Департаментів і управлінь.

Основне питання, винесене на розгляд засідання, стосувалося отримання дозволу ТОВ «Агроресурс-2006» на спеціальне водокористування для зрошення сільськогосподарських культур.

За словами Наталії Радченко, завідувачки сектору Держводагентства у Чернігівській області, заява на отримання спеціального дозволу вперше була подана до сектору 19 березня поточного року.

- Через наявність  помилок у розрахунках та відсутність у заяві даних щодо всіх місць здійснення сільськогосподарської діяльності заявнику відмовили у наданні дозволу, - зазначила Наталії Радченко.

5 квітня Сергій Незгода, представник ТОВ «Агроресурс-2006», подав на розгляд доопрацьовану та виправлену заяву.

Згідно неї запланована для зрошення земельна ділянка загальною площею поливу 376 га знаходиться в заплаві Десни та частково на меліорованих землях системи «Ушня». Інженерна інфраструктура системи представлена мережею відкритих поверхневих каналів та побудованих гідротехнічних споруд, дамби обвалування.  Водозабір планується здійснювати протягом 120 днів дизельною пересувною насосною станцією марки СНВ(д)300-60.

Члени комісії детально вивчивши дане питання, дійшли висновку, що заявлені ТОВ «Агроресурс-2006» норми водоспоживання у Десні відповідають діючим нормативам і не будуть мати негативного впливу на екосистему.

Проте згідно з вимогами чинного законодавства представнику фірми для отримання дозволу необхідно надати комісії проєкт зрошення земельної ділянки з обґрунтуванням доцільності та дотриматись процедури оцінки впливу на довкілля.

- Пріоритетом ОДА є розвиток інвестиційних проєктів, які зможуть бути потенційно вигідними для області. Тому облдержадміністрації триматиме на контролі дане питання, - підсумував Олександр Савченко.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини