Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:44:37

Комісія з питань безпеки та організації дорожнього руху в місті Чернігові розглянула питання порядку денного

13.03.2021   10:46Агенцiя

Питання щодо належного забезпечення дорожнього руху в м.Чернігові розглядалися 11 березня на засіданні постійної комісії з питань безпеки та організації дорожнього руху.

У роботі комісії під керівництвом заступника міського голови Олександра Атрощенка взяли участь представники структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств та представники правоохоронних органів.

У порядку денному зсідання, який формується переважно за пропозиціями юридичних і фізичних осіб, що надходять у зверненнях до міської ради та її профільних структурних підрозділів, було 20 питань. Частина цих пропозицій комісією підтримана. Члени комісії під час розгляду питань враховували всі пропозиції депутатів міської ради та жителів міста, а також вимоги нормативних документів, які регулюють питання безпеки дорожнього руху.

Так, комісія підтримала звернення мешканців вулиці Кистяківських стосовно встановлення дорожнього знаку, який би забороняв паркування автомобільного транспорту на цій вулиці біля будинків №1, 3, 5, 7 та 4, 6 (від вул. Шевченка до розвилки вул. Кистяківських). Така необхідність виникла через те, що на даній ділянці вулиці паркується багато автомобілів, які заважають мешканцям безперешкодно виїжджати та заїжджати до своїх дворів на автомобілях.

Також комісія підтримала окремі депутатські звернення, серед яких облаштування підвищеного пішохідного переходу по проспекту Перемоги в районі будинку №119а. На цій ділянці доволі інтенсивний рух автомобільного транспорту. Через недотримання правил дорожнього руху там постійно трапляються аварійні ситуації та ДТП, учасниками яких також є і діти. Тож рішення про встановлення примусового обмеження швидкості є доцільним.  

Ще одне підтримане звернення депутата міської ради стосувалося встановлення пристроїв зменшення швидкості на пішохідних переходах по вул. Всіхсвятській в районі ЗОШ №27 та ЗОШ №30. Планується, що встановлення підвищених пішохідних переходів будуть робити разом з облаштуванням нового дорожнього покриття на зазначеній ділянці.

Низку інших питань порядку денного комісія відхилила через недоцільність чи відсутність техніко-економічного обґрунтування. Були й питання, які комісія відправила на доопрацювання, оскільки їх необхідно вивчити більш детально. Рішення щодо них буде прийняте на наступних засіданнях комісії.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини