Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:39:11

Обговорювали за круглим столом особливості механізму взаємодії у сфері протидії домашньому насильству

13.03.2021   10:33Агенцiя

Досвід протидії домашньому насильству свідчить, що жодна установа або інституція не може впоратись із цією проблемою самостійно. Ефективна відповідь на домашнє насильство вимагає узгоджених дій багатьох різних учасників.

Саме тому до участі у засіданні запрошені: Лариса АРТЕМЕНКО, головний спеціаліст Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, Олена ЗІНЧЕНКО, начальник управління (служби)  у справах дітей Чернігівської міської ради, Ольга МЕЛЬНИК, старший інспектор з особливих доручень відділу зв’язків з громадськістю управління патрульною поліцією у м. Чернігів, Ольга ПАНКРАТОВА, начальник відділу ювенальної превенції УПД ГУНП, Тетяна КУЗНЄЦОВА-МОЛОДЧАЯ, директор Чернігівського міського центру соціальних служб.

За даними Національної поліції щороку в Україні реєструється понад 100 000 заяв та повідомлень про вчинення домашнього насильства. Суспільна небезпечність домашнього насильства проявляється як у заподіянні реальної фізичної, матеріальної та моральної шкоди потерпілим, так і в так званих «похідних наслідках». Наприклад, встановлено, що споглядання дітьми за постійними проявами домашнього насильства є настільки ж травматичним, як і безпосереднє його переживання.

Найбільш потерпають у суспільстві від насильства, як правило, жінки та діти. Без подолання цього згубного явища неможливо створити сприятливі умови для самореалізації особистості, вільного її волевиявлення, реалізації принципу рівних прав, свобод і можливостей.
Учасники засідання обговорили важливі питання як профілактики, так і ефективного реагування на факти насильства, надання допомоги та захисту постраждалим особам, забезпечення відшкодування заподіяної шкоди, належного розслідування фактів насильства та притягнення кривдників до передбаченої законом відповідальності.

Про соціальну роботу, спрямовану на запобігання та протидію домашньому насильству, розповіла Алла КОТ, директор обласного центру соціальних служб. Власним досвідом взаємодії з суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, поділилась Тетяна КУЗНЄЦОВА-МОЛОДЧАЯ, директор Чернігівського міського центру соціальних служб.

У підсумку засідання учасниками закріплений та удосконалений механізм взаємодії у сфері протидії домашньому насильству, адже скоординованість міжвідомчого реагування є цінною передусім для постраждалої особи, яка відчуватиме, що працює налагоджена система реагування, що можна уникнути повторного травмування при зверненні до наступного суб’єкта, що заходи вживатимуться своєчасно і послідовно, що системі можна довіряти, що кожен випадок отримає належне реагування і це зменшить ймовірність рецидиву.

Чернігівський обласний центр соціальних служб

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини