Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:25:11

У Чернігівській області перевірили, як працює система оповіщення

29.07.2020   09:08Агенцiя

28 липня в Чернігівській області провели комплексну перевірку системи оповіщення населення у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

У перевірці взяв участь заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван та директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирев.

Оновлення та реконструкція територіальної системи оповіщення, якій вже близько 36 років, розпочалася п’ять років тому, з 2019 і донині триває її другий етап модернізації. Планується до 2023 року перейти на сучасну державну систему оповіщення.

За словами Андрія Подорвана, система оповіщення працює у двох напрямках: перший – оперативно організувати інформування відповідних служб обласного та районного рівнів, другий – безпосереднє інформування населення про ситуацію, що склалася.

- У пріоритеті, як завжди, збереження життя людей та недопущення пошкодження майна, – зауважив він.

Зв'язок встановлюється відповідальним черговим Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації. Планова перевірка здійснюється кожного дня о 13 годині, комплексна (з передачею всіх команд) триває з 9 ранку до 16 години дня в останній вівторок місяця. Керівників органів влади, а також підприємств та установ інформують через канали мобільного зв’язку. Наразі, система інформування охоплює близько півтори тисячі абонентів.

На сьогодні в області встановлено 113 електросирен, у Чернігові – 38. Щоб привернути увагу населення, спочатку вмикають уривчасте звучання електросирен та сигнал “Увага всім”. Далі – інформують про загрозу за допомогою радіо ретрансляційних вузлів та по Першому каналу Українського радіо за допомогою ефірних радіопередавальних станцій у Чернігові, Бахмачі, Прилуках, Новгород-Сіверському, Сосниці та Холмах. З увімкненням сирен систему востаннє перевіряли у 2018 році, наступне планується на осінь цього року.

До кінця 2020 року у громадських місцях Чернігова планується встановлення електросирен-гучномовців на сонячних батареях. В перспективі на наступний рік – підключення до державної телекомунікаційної мережі зв’язку для прийняття сигналів та повідомлень від оперативного чергового Державної служби надзвичайних ситуацій України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.