Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:22:47

На зустрічі чернігівського міського голови з представниками автоклубів говорили про можливість влаштування треку

01.07.2020   12:34Агенцiя

Після того, як на історичному клінкері Красної площі Чернігова з’явилися чорні сліди від автомобільних протекторів невідомого дрифтера, чернігівський міський голова доручив не тільки розшукати винуватця, а й запросити представників автоклубів і спільнот Чернігова до нього на розмову.

Така зустріч відбулася в Чернігівській міській раді 30 червня. Тема, яка обговорювалася – чи можливо створити в Чернігові або поблизу від нього майданчик для їх тренувань і змагань.

На початку спілкування Владислав Атрошенко попросив передати всім друзям учасників зустрічі, всім причетним до цього спорту прохання і навіть умову – не влаштовувати подібного на території міста, тим більше – на історичній бруківці. Адже з клінкером на площі треба поводитися дуже акуратно. Цеглини ці вже поважного віку і нерівні, їх ретельно підбирали та викладали по одній, але суцільного щільного прилягання там нема.  Дрифт чи перегони на такій бруківці, тим більше на машинах із сучасними потужними двигунами і якісною резиною, можуть наробити великої шкоди.

- Прохання цього не робити, чим би не закінчилася наша розмова сьогодні, - наголосив він.

До речі, за словами представників автоспільноти, вони теж не схвалюють подібного вандалізму в місті. І після інциденту через соцмережі публічно заявили про це. Провела профілактичну бесіду з нічним дрифтером і «Муніципальна варта».

Ідея допомоги в тому, щоб автомобілісти Чернігова мали для тренувань і змагань з дрифту та драг-рейсингу пристосоване місце, підтримується як автоспортсменами, так і очільником міста. Зараз такі треки є, наприклад, у Вінниці та Києві. Але загалом в Україні їх дуже мало.

Розмір майбутнього майданчика з асфальтовим або бетонним покриттям має бути десь 700 на 700 метрів для дрифту і дещо довшим для драг-рейсингу. Знайти таку велику ділянку в місті – проблема. Дещо ширший вибір локацій може бути поблизу Чернігова. Міський голова сказав, що питання цього ще не вивчав, але в принципі готовий розглянути різні варіанти і особисто сприяти тому, щоб у перспективі такий трек у Чернрігові або поблизу нього функціонував.

На думку представників автоклубів, на такі змагання до Чернігова приїжджали б учасникти та глядачі, як мінімум, ще з Білорусі, з Києва та інших міст України. Буквально кілька років тому подібні турніри у Ладинці збирали по 1500 учасників. Такі велелюдні заходи популяризували б наше місто, стверджують гонщики. На жаль, за їх словами, зараз ця локація закрита.

Владислав Атрошенко запропонував усім учасникам автоспільноти долучитися до пошуку місць, які можуть бути пристосовані і задіяні під автотрек.

- Зараз ми озвучили проблему. Я не даю обіцянок – але якщо буде така можливість, то в майбутньому ми зробимо такий майданчик і ще й я сам буду брати участь, - міський голова.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини