Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:59:26

Обласна організація Національної спілки краєзнавців України відзначає 95 річницю

01.06.2020   18:20Агенцiя

Днями у Чернігівській обласній державній адміністрації з нагоди 95-річчя краєзнавчого руху в Україні, відбулася зустріч нагоди 95-річчя краєзнавчого руху в Україні. У ній взяли участь Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА, Олександр Коваленко, голова Чернігівського обласного осередку Національної спілки краєзнавців України, Андрій Курданов, голова Чернігівського районного осередку Національної спілки краєзнавців України, науковці та краєзнавці.

За словами Андрія Подорвана, обласна державна адміністрація взаємодіє та надає всебічну підтримку обласній організації краєзнавців у питаннях збереження історичної спадщини з метою дослідження історії Чернігівщини, її культури та звичаїв.

На засіданні Тетяна Мірошниченко, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Чернігівської райдержадміністрації представила краєзнавчу працю «Народна культура Чернігівського району», видану в рамках Обласної програми розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівської області.

Андрій Курданов презентував книгу «Літопис громади» та висловив пропозиції щодо реалізації краєзнавчих проектів у громадах.

За його словами, однією з форм підтримки громадських організацій, зокрема і краєзнавчих, є проведення конкурсу рукописів місцевих авторів у рамках реалізації Обласної програми розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини. Тому членам обласного осередку потрібно долучитися до участі у конкурсі та з наступного року подавати свої конкурсні пропозиції.

У ході засідання відбулася обговорення краєзнавчого потенціалу області та археологічної спадщини громади, презентація нової книги про історію Троїцької церкви с. Новий Білоус, передача листів, щодо присвоєння звання Почесний громадянин громади Вірі Зайченко та Олександру Шекуну та вручення Подяк за сприяння у виданні книги “Літопис доль та днів минулих. Бойові нагороди ветеранів”.

«У рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини, протягом останніх 5 років з’явилася низка видань краєзнавчого характеру. Обласна державна адміністрація і надалі продовжує підтримку краєзнавчих досліджень та видань відповідного напрямку» – наголосив Андрій Подорван.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.