Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:58:52

З 21 травня відкривається сезон рибальства на р. Десна

19.05.2020   10:57Агенцiя

Довгождана новина для любителів риболовлі – 20 травня 2020 року останній день обмежень, пов’язаних з нерестовим періодом у всіх річках в кореневих водах Чернігівщини, в тому числі на р. Десна.

Нагадуємо, що у цей період на річках дозволяється вилов риби громадянам з берега та човна (без мотора), вудками усіх видів із загальною кількістю гачків не більше п'яти та спінінгом з блешнею. Норма вилову риби становить 3 кг за добу (за винятком  випадків,  коли вага однієї рибини перевищує встановлену норму вилову).

Підводне полювання дозволяється гарпунними рушницями (без застосування аквалангів) та при наявності посвідчення підводного мисливця.

Мінімальний розмір риби дозволений до вилову: сом - 70 см, судак - 42 см, білий амур, товстолоб - 40 см, сазан, щука - 35 см, лящ - 32 см, білизна - 30 см, в’язь - 28 см, короп - 25 см, головень, чехоня - 24 см, синець - 22 см, лин - 20 см, плітка - 18 см тощо.

При недотриманні вимог Правил любительського та спортивного рибальства порушники відшкодовуватимуть збитки за кожен екземпляр незаконно добутої риби, згідно з діючими таксами: за судака – 510 грн, сома – 425 грн, щуки – 340 грн, сазана – 306 грн, білого амура, товстолоба – 255 грн, ляща – 170 грн, лина – 119 грн, тарані (плітки) – 85 грн, краснопірки – 68 грн, плоскирки – 34 грн, карася сріблястого – 17 грн та рака – 25,5 грн.

Заборонений вилов риби такими знаряддями лову: сітки, ятері, павуки, екрани, драчі, ості та інші. За вилов риби електровудкою чи вибухівкою передбачена кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ з відшкодуванням всіх нанесених збитків.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини