Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:17:04

Ніжин: відбулося чергове засідання виконавчого комітету

15.05.2020   08:44Агенцiя

14 травня відбулось чергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На порядок денний винесено 7 проектів рішень:
1.Про затвердження тарифів на платні медичні послуги комунальному некомерційному підприємству «Ніжинська міська стоматологічна поліклініка» Ніжинської міської ради Чернігівської області.
2.Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.
3.Про надання одноразової матеріальної допомоги.
4.Про розміщення тимчасових споруд у м. Ніжині.
5.Про створення аукціонної комісії для продажу нежитлової будівлі (адміністративної будівлі), що розташована за адресою: м. Ніжин, вул. Шекерогринівська, будинок 88.
6.Про створення аукціонної комісії для продажу нежитлової будівлі, що розташована за адресою: м. Ніжин, вул. Успенська, будинок 8.
7.Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 23 квітня 2020 року № 132 «Про запобігання занесенню та поширенню на території Ніжинської МОТГ випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої корона вірусом COVID -19».

Всі проекти рішень порядку денного були детально розглянуті та одноголосно підтримані членами виконкому.

У «Різному» міський голова Анатолій Лінник ознайомив присутніх з листом від начальника управління освіти Станіслава Крапив'янського щодо надання дозволу на реалізацію продуктів харчування, термін яких закінчується, за цінами поставки. Виконавчим комітетом було рекомендовано управлінню освіти реалізувати продукти харчування з дотриманням вимог чинного законодавства. Також заслухали інформацію від начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи Миколи Чуйка про неможливість вчасно розпочати купальний сезон в 2020 році в зв’язку з діючими карантинними обмеженнями до того часу, поки вони не будуть зняті.

Під час засідання міський голова Анатолій Лінник закликав мешканців міста та всіх присутніх свідомо відноситися до коронавірусної загрози та чітко дотримуватися карантинних обмежень. Відповідно до Постанов Кабміну з 11 травня на території України введено послаблення карантинного режиму, якими дозволено роботу закладів громадського харчування на відкритих майданчиках, перукарень та інших об’єктів надання послуг і торгівлі. Наразі працює комісія, яка перевіряє на території міста дотримання карантинних вимог суб’єктами господарювання та, на жаль, фіксує ігнорування деякими суб’єктами рекомендацій головного державного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних заходів закладами, яким дозволено діяльність. Окрім цього відвідувачі магазинів, салонів краси та інших закладів не дотримуються маскового режиму, надавачі послуг та продавці не забезпечені масками, рукавичками, захисними окулярами, щитками та засобами дезінфекції. Анатолій Валерійович наголосив: «Послаблення карантинних обмежень пов’язане з необхідністю запустити економіку, щоб люди мали можливість отримати дохід, придбати послугу та товари. Але загроза коронавірусу не зникла, щодня відбувається поширення хвороби. Якщо в подальшому люди будуть ігнорувати дотримання вимог адаптивного карантину, то збільшиться кількість хворих на COVID -19, що спричинить до повернення жорстких карантинних обмежень, які ми вимушені будемо приймати на місцевому рівні, не чекаючи рішень Кабміну. Я закликаю всіх суб’єктів господарювання відповідально відноситись до вимог, які чітко по кожному виду діяльності прописані в рекомендаціях головного державного санітарного лікаря України».

На сьогоднішній день в місті зафіксовано 2-х мешканців, хворих на коронавірус, без симптомів, які не потребують госпіталізації. Вони знаходяться на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейних лікарів. Недопущення поширення даної хвороби залежить від самосвідомості всієї громади. Органи місцевого самоврядування продовжують контролювати та вести роз’яснювальну роботу по веденню діяльності під час карантину та дотриманню карантинних вимог. Недотримання карантинних обмежень в подальшому буде супроводжуватися фіксацією та складанням протоколів правоохоронними органами. Задача органів місцевого самоврядування – захистити людей від масового поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини