Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:42:35

Цьогоріч у Ялівщині висаджено майже 900 саджанців молодняку та видалено 48 аварійних дерев

11.05.2020   08:40Агенцiя

У березні в регіональному ландшафтному парку «Ялівщина» проведені роботи з видалення сухостою та відновлення зелених насаджень.

Так, за участі працівників комунального закладу «РЛП «Ялівщина», обласного управління лісового і мисливського господарства, науковців та громадськості висаджено 883 саджанці молодих дерев та кущів: липи серцелистої (105), берези бородавчастої (35), калини звичайної (20), сосни звичайної (248), спіреї японської (400), модрини європейської (30), дуба звичайного (25), каштана кінського (10), ясеня звичайного (10).

Водночас у 2020 році за рахунок коштів КЗ «РЛП «Ялівщина» - понад 90 тисяч гривень - видалено 48 аварійних дерев.

В листопаді минулого року територію парку обстежено комплексною комісією у складі представників комунального закладу «РЛП «Ялівщина», Держекоінспекції в області, КП «Зеленбуд» Чернігівської міської ради, науковців та громадських екоактивістів. За результатами обстеження складено відповідний акт на видалення 90 всохлих дерев різних порід (сосна звичайна, береза бородавчаста, плодові - груша, яблуня). З них 42 видалено наприкінці 2019 року, решту - цьогоріч.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.